Koru maustaa tyylin

Wake up Wulfin pajalla Länsi-Turunmaan Paraisilla on jokseenkin tyhjää. Kaikki korut ovat esitteillä Saksassa. Paitsi ne, jotka ovat myymälässä Paraisten keskustassa. Ja ne, joita Miss Suomi Viivi Pumpanen kantoi Miss Universum –loppukilpailussa.

Wake up Wulf Oy starttasi toiminimellä 1998. Riitta ja Christer Lindroos ovat korutaiteilijoita. Christer toimii tällä hetkellä Riitan kolmantena kätenä.

Maneesissa sijaitsevan pajan ja keskustan myymälän lisäksi yrityksellä on myös verkkokauppa. Homman nimi ovat hieman rajummat korut. Myynnissä on myös muiden taiteilijoiden töitä. Lisäksi yritys tuo maahan koruja.

Vaikka yrityksen nimi viittaa suden herättelyyn, valikoimiin kuuluu sudenkarkoitin. Ennen muinoin sellainen pantiin koiran kaulaan, mutta nyt sen voi kietaista omaan ranteeseen tai nilkkaan. Koruvalikoiman päämateriaali on hopea ja potentiaalisinta asiakaskuntaa motskari- ja festarikansa.

- Meillä on oma linja, ja asiakkaita on kyllä vauvasta vaariin. Mitään massatuotteita nämä eivät ole. Tämän päivän mummot ovat rohkeita asiakkaita, Riitta kertoo.

Käsityön hinnoittelu vaikuttaa ikuisuuskysymykseltä. Työ vaatii aikaa, mutta mitä asiakas on valmis maksamaan? Pari kertoo käsityön arvostuksen nousseen ja uniikkitöitä tilataan.

- Se on just meidän valtti, että meiltä löytyy niitä koruja, joita ihmiset hakevat. He tavallaan löytävät omat korunsa meidän rohkeista malleista, pari kuvailee.

Nyt tähdätään maailmalle

Mallistossa on niin pääkalloa kuin viikinkiaiheisia koruja ja muutenkin historiasta nousevia aiheita sudenkarkoittimen lisäksi. Yritystoimintaa on kehitetty varovasti ja ajan kanssa, sillä pienyrittäjän on venyttävä tekemään kaikkea. Liikevaihto nousee nykyään noin sadantuhannen euron tuntumaan.

- Mutta nyt on kysyntää mukavasti ja meidän täytyy uskaltautua ihmisten ilmoille. Meidän pitää saada liike Helsinkiin, Christer tiivistää tulevaisuuden.

Niin, Viivi Pumpasenkin koruista taiteilijat tuumasivat ensin, että ei kai me mitään missikoruja tehdä. Mutta niin vain hopeasta ja zirkonista syntyi mallisto Viiville, ja siitä on tarkoitus kehittää sarjatuotantoa.

Yrityksen koruyhteistyö Him-yhtyeen kanssa on vielä säätövaiheessa, mutta Yö-yhtyeelle he ovat tehneet fanikoruja. Uusinta ovat luontokorut, joissa kuvaaja Janne Gröningin valokuvat yhdistyvät Wake up Wulfin korumuotoiluun.

Lindroosit ovat löytäneet sen maagisen oman juttunsa ja paneutuneet siihen. Vapaa-ajan muka-harrastukseksi riittää oman talon remontointi. Kotona odottaa kaksi lasta äiskää ja iskää tarkistamaan läksyjä. Ja totta kai Harley Davidson.


Christer ja Riitta Lindroos ovat avio- ja työpari.

–a-ss

Julkaistu 09/2010        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa