Nuori rakennusyrittäjä painaa pitkää päivää

Rakennustyömailla on nyt kiire

Vuosisadan kuumin kesä on ollut kuuma myös rakennustyömailla. Erityisen kiireinen se on ollut nuorelle rakennusyrittäjälle Ville Jalolle. Mies on työllistänyt parhaimmillaan 5-6 rakennusmiestä ja aliurakoitsijan kautta lähes toisen mokoman vielä päälle.

- Meillä on ollut tänä kesänä kolme suurempaa työmaata ja muutamia pienempiä sisustusremontteja lisäksi. Töitä on ollut kaikilla selvästi enemmän kuin viime kesänä.

Keijumetsän rakenteilla oleva asuntoalue Turun Hirvensalossa on ollut Rakennus Jalon työmaana huhtikuusta lähtien. YIT:n yhtenä aliurakoitsijana hänellä on ollut kohteessa neljäkin työntekijää, minkä lisäksi yrittäjä itse on tehnyt työmaalla pitkää päivää.

- Tässä talossa olemme tehneet kaiken rungosta lähtien. Sokkeli oli valmiina pystyssä, kun tänne tultiin ja sisustustöistä ei ole vielä varmuutta, kuka ne sitten tekee, Jalo esittelee lähes valmiilta näyttävää rivitaloa. Asukkaat alueelle muuttavat joulukuun 15. päivänä.

YIT:ltä on luvattu töitä myös talveksi, joten sekin näyttää nyt hyvältä. Rakennusala on kuitenkin sesonkityötä, joten kaikille ei töitä välttämättä riitä.

- Ammattitaitoisista rakennusmiehistä on kova pula. Meillä on nyt neljä vakituisempaa työntekijää, joista ei haluttaisi luopua, harmittelee Beata Jalo, joka hoitaa firman paperityöt.

Nuoripari perusti yrityksensä vasta puolitoista vuotta sitten. Ville Jalo oli ehtinyt siihen mennessä paiskia hommia enonsa rakennusyrityksessä jo kuusi vuotta, vaikka ikää on tälläkin hetkellä vasta 24 vuotta.

- Eno sairastui ja minulta lähti tavallaan työpaikka alta. Sain hyvän alun firmalle, kun sain heti ison kattourakan.

Nuoreen yrittäjään on suhtauduttu työmailla asiallisesti. Ja arvostusta on tullut muutenkin.

- Minut valittiin Turun Yrittäjien hallitukseen – kuulemma nuorimpana yrittäjänä koskaan, Ville Jalo kertoo.

Tulevaisuudessa Rakennus Jalo rakentaa ehkä oman kohteen.

- Haluaisin rakentaa rivitalon omana urakkana. Olen miettinyt sitä jo niin paljon, että se tuntuu jo puoliksi valmiilta. Ehkä sen aika on jo ensi kesänä - tänä kesänä töitä oli tarpeeksi muutenkin.


Ville ja Beata Jaloa eivät suuretkaan haasteet hirvitä.

–ap

Julkaistu 09/2010        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa