Pukkilan uusi myymäläkonsepti tulvii tunnetta

Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co on suunnitellut Pukkilalle uuden myymäläkonseptin. Tavanomaisesta myymäläasettelusta poiketen konsepti tarjoaa kuluttajille kokonaisvaltaisia aistielämyksiä erilaisten teemojen ympärillä. Ensimmäinen uusittu Pukkila Galleria avattiin Turun myymälässä kesällä 2010.

Pukkilan uuden myymäläkonseptin suunnittelun lähtökohtana on ollut tunnelmamuotoilu. Ambient Designin tavoitteena on laajentaa tilakokemuksen käsitettä fyysisestä ympäristöstä tunteeseen.

Avoimeen tilaan rakennettuihin kontteihin koottuja laattayhdistelmiä täydentävät teemojen mukaiset äänimaisemat sekä koko seinän peittävät, valaistut valokuvat. Kokonaisuudet on luotu palvelemaan laajaa asiakaskenttää ja toimimaan näin ideapankkina suunnittelussa. Loppukäyttäjän huomioiminen onkin ollut yhteinen maali sekä Pukkilalle että dSignin suunnittelutiimille, johon kuuluivat Samuli Hintikka, Joanna Laajisto, Sara Tuohikumpu sekä Lauri Skyttä.

Palvelupolku houkuttelee ideoimaan

Pukkilan myymäläkonseptissa sisääntuloaula on pelkistetty ja selkeä. Laatattoman tilan tarkoitus on tyhjentää asiakkaan mieli ja valmistella se uusiin ideoihin. Onkin vaikea kuvitella tulleensa laattaostoksille.

Kontit ovat ensimmäinen kosketus esille valituista laattamalleista. Nämä toimivat samalla työkaluna henkilökohtaisia mieltymyksiä kartoitettaessa. Suunnittelupiste on sijoitettu myymälään tukemaan kuluttajan ja suunnittelijan yhteistyötä. Palvelupolku jatkuu luontevasti tunnelman kautta konkretiaan – kattavaan valikoimaan erinäisiä remontointitarvikkeita.

– Erilaiseksi ja yllättäväksikin kuvailtu myymälä on saanut positiivista palautetta osakseen. Konteissa olevien teemojen koetaan helpottavan päätöksentekoa kuitenkaan liikaa ohjailematta. Valmiiden laatoitusratkaisuiden sijaan konsepti tarjoaakin vapauden henkilökohtaiselle luovuudelle, projektista vastannut Pukkilan myyntijohtaja Virpi Savolainen kiteyttää.Julkaistu 09/2010        
Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digiapu, Digihuolto, Digikauppa, Digitointi

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa