Sähköisen median koulutusta yrittäjille

Oppisopimuksella Facebookiin

Facebook, YouTube, Twitter… tuttuja sanoja. Moni niitä jo käyttääkin, mutta vain vapaa-ajallaan. Moni tekee siellä myös bisnestä – näin ainakin huhutaan. Ja sehän on aivan ilmaistakin, joten ei kun facebook-sivut yritykselle ja kauppa alkaa käydä!

Vaan eihän se aivan noin mene. Uudessa sosiaalisessa mediassa pätevät aivan toiset pelisäännöt kuin perinteisessä mediassa, sanoo Harri Pulliainen, joka keväällä aloitti työnsä Turun aikuiskoulutuskeskuksessa viestinnän koulutuspäällikkönä.

- Usein sosiaalinen media toimii enemmän yhteisön omien sääntöjen mukaan kuin mainostajan toivomalla tavalla. Pahimmillaan epäonnistunut markkinointi voi saada aikaan jopa negatiivista huomiota sosiaalisen median verkostoissa.

Turun aikuiskoulutuskeskuksessa alkaa tänä syksynä ensi kertaa yrittäjille suunnattu oppisopimuskoulutus, jossa perehdytään yrityksen markkinointi- ja viestintäratkaisuihin tässä nopeasti muuttuvassa mediaympäristössä.

- Sähköisen median ja markkinoinnin asiantuntija -koulutus tähtää joko markkinointiviestinnän tai audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoon ja sen sisältöä voidaan painottaa henkilökohtaiseksi. Se koostuu muutaman päivän teoriajaksoista 4-6- viikon välein. Väleissä on parin päivän ohjelmistokoulutuksia ja etäopiskelua ja ryhmätyöpäiviä.

- Lopullinen toteutus riippuu siitä, kun nähdään millainen ryhmä tänne muodostuu, Harri Pulliainen kertoo.

Koulutus kestää puolitoista vuotta, jonka aikana sosiaalisessa mediassa saattaa jo syntyä uusia kanavia ja tapoja toimia.

- Emme voi tietää, miten kehitys sosiaalisessa mediassa kehittyy. Koulutuksella pyritäänkin antamaan opiskelijalle riittävät tiedot, että he pystyvät toimimaan siellä proaktiivisesti, Pulliainen määrittelee.Nyt tarjolla olevaan asiantuntijakoulutukseen sisältyy myös laite- ja ohjelmistokoulutusta tarpeen mukaan, Harri Pulliainen kertoo.

–ap

Julkaistu 09/2010        
Lounais-Suomen Taxidata Oy

Lounais-Suomen Taxidata Oy

Kuljetuspalveluja, Takseja, Taksiliikenne

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa