Yrittäjän koulutustukia

- Oppisopimuskoulutus on ensisijainen tukimuoto päätoimiselle yrittäjälle. Yrittäjä voi suorittaa oppisopimuskoulutuksen omassa yrityksessään. Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

- Oppilaitoksilla on yrittäjille kurssitarjontaa ja ammatillista lisäkoulutusta, joissa on käytetty valtionosuusrahoitusta. Opiskelijat valitaan aina harkinnan mukaan.

- Omaehtoiseen ammatilliseen koulutukseen osallistuva yrittäjä voi saada Koulutusrahastolta aikuiskoulutustukea, jos on ollut työelämässä vähintään 8 vuotta ja on toiminut yrittäjänä vähintään vuoden ennen opiskelun alkua, ja jää palkattomalle opintovapaalle vähintään kahdeksi kuukaudeksi tai opiskelee osa-aikaisesti yhteensä vähintään 43 päivän ajan, eikä saa opiskeluun muuta tukea.

- Kela myöntää aikuiskoulutustukea saavalle opintolainan valtiontakauksen, jos opiskelija saa aikuiskoulutustukea yhtäjaksoisesti vähintään 8 viikkoa.

- Työttömille yrittäjille maksetaan sekä omaehtoisten opintojen että työvoimapoliittisen aikuiskoulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon työttömänä ollessa olisi oikeus. TE-toimisto arvioi, mitkä opinnot voidaan katsoa omaehtoiseksi opiskeluksi.

- TE-toimiston osoittamaan työvoimapoliittiseen aikuiskoulutukseen osallistuvalle työnhakijalle voidaan maksaa työttömyysetuutta, vaikka hänet katsotaan päätoimiseksi yrittäjäksi tai vaikka hän ei ole työtön tai lomautettu, jos hän on työttömyysuhan alainen.


Julkaistu 09/2010        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa