Rakennemuutos toi uusia rahoituskanavia

Salon seudun yritykset ovat hakeneet ahkerasti Varsinais-Suomen Ely-keskuksen myöntämiä koulutus- ja kehittämisavustuksia, projektipäällikkö Jari Välimaa Yrityssalo Oy:stä kertoo. Viime syksynä Salon seutukunnan saama äkillinen rakennemuutos-status toi mukanaan myös uusia yritysrahoituskanavia.

– Meillä on nyt menossa kaksi kolmivuotista projektia, joiden kautta yritykset voivat saada tukea koulutukseen ja konsultointiin jopa puolet hankkeen kustannuksista. Erona muihin vastaaviin tukiin tässä on se, että me hallinnoimme projekteja itse ja voimme siksi tehdä päätöksiä nopeasti. Yritykset saavat myönnettyihin hankkeisiin tuen heti, eikä takautuvasti. Toimintamalli on yrityksille helppo ja vaivaton, Välimaa kertoo.

Yritysten usko tulevaisuuteen Salon seudulla näyttää vähitellen kohenevan, joskin vaihtelu eri alojen välillä on suurta.

– Osalla yrityksistä investointihalukkuus on viime kuukausina ollut nousussa, erityisasiantuntija Jukka Heinonen sanoo.

Salon kaupungin omistama Yrityssalo Oy perustettiin vuoden 2009 alussa. Yrityksiä palvellaan viidentoista työntekijän voimin kaikissa yrittämiseen liittyvissä asioissa. Rahoitusneuvonnassa tehdään yhteistyötä eri rahoittajatahojen, nyt myös riskisijoittajien kanssa.

– Viimeisen vuoden ajan olemme rakentaneet yhteistyötä muun muassa Booster Consulting Oy:n, Aboa Venture Management Oy:n ja Hermia Ventures Oy:n kanssa. Nyt voimme tarjota yrityksille eri tilanteissa juuri heidän tarpeisiinsa sopivaa rahoittajaa perinteisen pankki- ja Finnvera-rahoituksen rinnalla, Heinonen mainitsee.

Äkillisen rakennemuutoksen toimenpiteisiin tarkoitettuja yritystukia on Salon seudulla myönnetty tähän mennessä 23 yritykselle yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Niiden avulla on saatu kolme uutta yritystä ja 106 työpaikkaa. Lisäksi kahdeksan uutta työpaikkaa on luotu yksinyrittäjän palkkatuella, jota on myönnetty yhteensä 93 990 euroa.


Yrityksille tarkoitettuja rahoituselementtejä ja erilaisia tukia on paljon. Yrittäjän itse ei tarvitse olla kaikista perillä, sitä varten heidän käytössään on asiantuntijoita. Jukka Heinonen (vas.) ja Jari Välimaa opastavat yrityksiä Yrityssalo Oy:ssä.

–pv

Julkaistu 09/2010        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa