Nordean yritysluottojen määrä kasvoi

Nordea on myöntänyt tähän mennessä enemmän yritysluottoja Varsinais-Suomen alueella kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Normaalitilanteesta poikkeavaa on se, että teollisia investointeja on vähän ja myös yrityskauppojen määrä on normaalia vähäisempi, Turun yrityspalveluyksikön johtaja Marko Lehtosalo kertoo.

Pankki on tuonut etuyrittäjille uuden tuotteen, Etuyrittäjän lainapaketin, joka sisältää itse rahoituksen lisäksi turvan korkojen nousulle sekä kuoleman, vakavan sairauden tai työkyvyttömyyden varalle. Lisäksi taloyhtiöille on kehitetty tuote peruskorjausten rahoitukseen. Se sisältää remontoinnin aikaisen luottolimiitin ja remontin jälkeisen luoton sekä korkoturvan.

Yritysten maksuvaikeudet eivät taantumasta huolimatta ole lisääntyneet, Lehtosalo sanoo.

– Monella yrityksellä kulujen karsiminen ja kasvaneet tilauskannat ovat parantaneet kannattavuutta ja myös maksuvalmiutta viime vuoteen verrattuna.

Lehtosalo muistuttaa, että ennätysalhaalla olevien pitkien korkojen ansiosta korkosuojausten tekeminen on nyt edullisempaa kuin koskaan.

–pv

Julkaistu 09/2010        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa