Finnveralta suhdannerahoitusta taantuman jälkeiseen kasvuun

Yritykset, joiden kannattavuus tai maksuvalmius heikentyi taloustaantuman takia voivat saada Finnveralta suhdannerahoitusta. Kun suhdannetilanne paranee, rahoitusta voidaan käyttää näissä yrityksissä myös kasvun vaatiman käyttöpääoman ja investointien rahoitukseen ensi vuoden loppuun saakka. Rahoituksen myöntämistä edeltää yritystutkimus.

Suhdannerahoitus on tarkoitettu yrityksen rahoitustilanteen kohentamiseen taantuman aikana ja sen jälkeen. Rahoituksen saaminen edellyttää, että myös muut päärahoittajat myöntävät lisärahoitusta ja vakauttavat saatavansa yhdeksi vuodeksi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi lyhennysvapaata vuotta tai pankin lisärahoitusta. Rahoituspäätöksen tekeminen edellyttää neuvotteluja muiden rahoittajien kanssa.

Finnvera rahoitti alkuvuonna koko maassa enemmän aloittavia yrityksiä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Rahoitusta sai kaikkiaan 2100 aloittavaa yritystä. Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla rahoitusta sai 159 yritystä yhteensä 45 miljoonan euron edestä.

– Toimialoittain eniten rahoitusta myönnettiin teollisuudelle, liike-elämän palveluille sekä kauppa- ja kuluttajapalveluille, aluejohtaja Seija Pelkonen kertoo.

–pv

Julkaistu 09/2010        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa