Investointien osuus nousussa

- Tämän vuoden aikana rahoituksen painopiste yrityksillä on siirtynyt taantuman aiheuttamasta käyttöpääomarahoituksesta liikevaihdon kasvun aiheuttamaan käyttöpääoman rahoitukseen. Samoin investointien rahoitus on ollut myös selvästi jo nousussa. Suuremmilla yrityksillä rahoitustarpeet liittyvät usein myös kansainvälistymiseen. Asuntorakentaminen ja sen rahoitus on vilkasta, pankinjohtaja Arto Koski Turun Seudun Osuuspankista kertoo.

Alkuvuodesta yrityksillä oli jonkin verran maksuvaikeuksia, mutta nyt ne ovat vähentyneet. Telakan heikko työtilanne saattaa vielä vaikuttaa tilanteeseen.

- Korot ovat nyt erittäin alhaalla ja niiden yritysten, joilla rahoitusta on, kannattaakin miettiä mahdollista suojautumista korkotason nousua vastaan. Suojaustuotteiden hinnat ovat nyt edullisia. Muuten yrityksille on ajankohtaista syksyn aikana huolehtia siitä, että yrityksen maksuliikkeen ja taloushallinnon osalta SEPA-valmius on kunnossa, Koski muistuttaa.

–pv

Julkaistu 09/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa