Tekesin rahoitus kasvoi Varsinais-Suomessa

Tekes sijoitti tammi-kesäkuussa yhteensä 21,8 miljoonaa euroa Varsinais-Suomen yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkimus- ja kehitysprojekteihin sekä innovaatiotoimintaan. Tästä summasta 14,2 miljoonaa euroa meni yritysten 63 eri projektiin.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen valmistelurahoituksella vuoden alkupuoliskolla rahoitettiin 26 pk-yritysten tutkimus- ja kehittämishankkeiden valmistelua noin 333 000 eurolla. Rahoitus suunnataan hankkeisiin, jotka edistävät pk-yritysten valmiuksia käynnistää uusia tutkimus- ja kehittämishankkeita, edistävät uusien innovatiivisten liiketoimintojen käynnistämistä sekä kansainvälistymistä tai lisäävät kehittämiseen liittyvää osaamista

– Yritykset pitäisi saada nyt aktiivisesti kehittämään omaa toimintaansa. Pitää kuitenkin huomata, että julkinen rahoitus on aina vain osa kokonaisuutta, yrityksissä pitää miettiä tarkkaan koko kehittämispolku, se, että hanke saadaan vietyä loppuun asti, yksikön päällikkö Esa Lindqvist sanoo.

Tänä vuonna Tekesillä on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet pilotointi- ja demonstraatiohankkeiden rahoitukseen. Tekesillä on käytettävissä normaalia enemmän riskilainaa sekä 29 miljoonan euron lisälaina biomassapohjaisten energiatuotteiden ja – menetelmien kehittämiseen sekä muihin metsä- ja ympäristösektorin kehittämishankkeisiin.

–pv

Julkaistu 09/2010        
Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa