B.plan antoi kasvot perintätoimelle

Näin taloudellisen taantuman aikoina monelle yritykselle on käynyt valitettavan tutuksi tilanne, että omat saatavat viivästyvät ja kassavirta ehtyy kohtalokkaasti.

Isot firmat kasvattavat omaa maksuaikaansa yksipuolisella ilmoituksella ja muut viivyttelevät maksujensa kanssa helpommin silloin, kun laskun lähettäjä on pieni yritys.

- Suomessakin ollaan pikkuhiljaa menossa eurooppalaiseen maksukulttuuriin eikä laskuja makseta enää säntillisesti eräpäivänä. Ammattitaitoisen perintätoimiston toimilla saadaan yrityksen kassavirtaa kuitenkin hyvin tehostettua, sanoo toimitusjohtaja Tiina Kivilä B.plan Oy:stä.

Vuosi sitten sisarensa Leena Truhposen kanssa perintätoimiston perustaneella Kivilällä on pitkä perspektiivi perintäalaan. Molemmat ovat toimineet perintäalalla lähes 30 vuotta ennen oman yrityksensä perustamista.

- Yritykset ulkoistavat nykyisin toimintojaan rohkeammin. Myös meidän palvelujamme käytetään entistä laajemmin, yritykset ovat valmiita ulkoistamaan maksuhuomautukset, ja jopa koko myyntireskontran perinteisten perintäpalveluiden ohella, toteaa Truhponen.

Oman yrityksensä kautta he haluavat uudistaa perintäalaa.

- Henkilökohtainen palvelu yhdistettynä sähköisiin palveluihimme sekä suunnitelmallinen yhteistyö asiakasyritysten kanssa oikaisee tehokkaasti maksuliikenteen mutkat.

Perintää ei pidetä enää niin negatiivisena asiana, vaikka pienissä yrityksissä saatetaan yhä pelätä, että asiakkaat lähtevät, jos saatavat laitetaan perintään.

- Eivät ne asiakkaat mihinkään katoa, Truhponen vakuuttaa.

- Vapaaehtoisella perinnällä saadaan suurin osa rahoista. Siihen me aina pyrimme ja se pitää myös perintäkustannukset pieninä. Me olemme velallisiin itse yhteydessä, kuulostelemme, mikä on tilanne ja neuvottelemme maksuista. Pienenä toimistona olemme joustava ja ketterä. Pystymme muotoutumaan asiakkaan tarpeen mukaan ja tuomaan siihen sävyeroja.

Näinä epävarmuuden aikoina B.planin yrittäjillä on selvä viesti yrittäjäkollegoille: jotta talous elpyisi, pitää myydä rohkeasti ja samanaikaisesti olla hereillä omien saatavien kanssa.

- Vauhdittaaksesi yrityksesi kassavirtaa, ole yhteydessä perintäalan ammattilaiseen, kehottaa Kivilä.


Perintää ei pidetä enää niin negatiivisena asiana kuin ennen, B.planin sisarukset vakuuttavat.

–ap

Julkaistu 09/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa