Käytännön opit imetään yrityksissä

Teak Teknologiakeskus Oy järjestää Naantalin toimipisteessä teollisen pintakäsittelyn opetusta. Koulutus valmentaa ammattitaitoista työvoimaa puu- ja huonekalu- sekä metalliteollisuuteen.

Koulutussuunnittelija Mikko Törmä Teak Teknologiakeskuksesta selvittää käytännön opetuksen tapahtuvan kuudessa varsinaissuomalaisessa yhteistyöyrityksessä. Mukana on kouluttaja sekä yrityksen ammattihenkilöitä.

- Näin opiskelijat saavat heti realistisen kuvan työstä ja työelämälähtöistä opetusta. Yrityksillä ei ole mitään työllistämisvelvoitetta, Törmä kertoo.

Koulutuksen tavoitteet tiivistettynä ovat työprosessin hallinta, työmenetelmien, -välineiden ja materiaalien sekä työn perustana olevan tiedon hallinta ja elinikäisen oppimisen avaintaidot.

Työvoimapoliittiseen koulutukseen otetaan 12 opiskelijaa ja teollisen pintakäsittelijän koulutus alkaa lokakuussa. Yhteistyöyrityksiä ei ole ollut vaikea houkutella mukaan.

- Varsinais-Suomessa on hienoa toimia. Siellä on hyvä henki ja porukka. Yritysten mukaan saaminen ei ole sentään itsestäänselvyys, Törmä lisää.


Joonas Vaissi työllistyi työssä oppimisen kautta Raisiossa toimivaan Paattimaakarit Oy:n CNC – koneen käyttäjäksi.

–a-ss

Julkaistu 09/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa