Rastorin seuraavan kurssin muodostavat matkailuyrittäjät

Sinustakin voi tulla tuotekehittäjä

Menestyvän pienyrityksen on kyettävä uudistumaan joustavasti. Ideoita kyllä löytyisi, mutta miten saada ne tuotteeksi tai palveluksi asti? Yrittäjän pitää itse toimia myös tuotekehittäjänä, mikä voi tuntua arjen kiireessä mahdottomalta ajatukselta, kun se jokapäiväinen työkin pitäisi hoitaa.

Vastaus on jälleen koulutus. Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon voi suorittaa muun työn ohessa ja se tähtää nimenomaan jo olemassa olevan, alustavan idean kehittämiseen tuotteeksi koulutuksen aikana.

Monella paikkakunnalla Suomessa toimiva Rastor Oy on tarjonnut jo nelisen vuotta tuotekehityskoulutusta – omilla mausteillaan.

- Me näemme vahvan yhteyden tuotekehityksen, viestinnän ja markkinoinnin välillä – niitä ei pidä nähdä erillisinä asioina. Tuote tai palvelu voi olla jo olemassa, mutta kysymys voi ollakin siitä, miten siitä saataisiin kiinnostava, sanoo koulutusjohtaja Mika Irenius Rastorin Turun yksiköstä.

Valtakunnallisesti Rastorilla on nytkin käynnissä 15 eri ryhmää. Turussa seuraava ryhmä aloittaa ensi helmikuussa, ja sen teema on jo tiedossa.

- Rastor on koonnut tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon ryhmiä esimerkiksi Lapissa elämysteollisuuden ympärille. Nyt painotamme Varsinais-Suomessakin seuraavat ryhmät matkailuun, Irenius ilmoittaa.

- Ei haittaa ollenkaan, että ryhmän jäsenet tulevat samalta alalta. Verkosto syntyy tällä tavalla luontaisesti ja usein se innovaatiokin tulee oman yrityksen ulkopuolelta.

Lähtökohtana koulutukseen pääsemiselle on kuitenkin, että on jo kokemusta yrittäjyydestä ja että on halu kasvattaa omaa liiketoimintaansa uuden tuotteen avulla. Ryhmissä sitten kouluttajat ja saman alan yrittäjät pystyvät asiantuntevasti sparraamaan kehitteillä olevia ideoita, niiden käyttökelpoisuutta ja kiinnostusta.

- Koulutuksella pyritään antamaan työkalut prosessin läpiviemiseen ja ennen kaikkea uskallusta niiden käyttämiseen, Mika Irenius summaa.

Rastorissa tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon voi suorittaa myös ruotsiksi.


Idea voi olla yksinkertainenkin. Mika Ireniusta huvittaa Fruitbox-palvelun idea, jossa banaanille saadaan hyvä kilohinta.

–ap

Julkaistu 09/2010        
Trans Aarnio Oy

Trans Aarnio Oy

Autokuljetuksia, Kuljetusliikkeitä, Maanrakennusala, Paalutustöitä, Rakentaminen

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa