Yritysten ja aikuisopiston yhteistyö tiivistyy Salossa

Tavoitteena kehittämiskumppanuus

Aikuisoppilaitoksista on tulossa perustehtävänsä ohella yhä enemmän myös yritystoiminnan ja työelämän kehittäjiä. Esimerkiksi Salon seudun aikuisopistolla on nykyisin erityinen kehittämispalveluyksikkö, joka tarjoaa palveluksiaan yrityksille ja muille työorganisaatioille.

Työtä tehdään sillä monen vuoden kokemuksella, mikä aikuisopistolla on yritys- ja työelämäyhteistyöstä. Salon seudun aikuisopistossa puhutaan kehittämiskumppanuudesta.

- Tutustumme ensin asiakkaan tilanteeseen ja kartoitamme yrityksen liiketoiminnan ja henkilöstön kehitystarpeet. Tarpeita voi löytyä monenlaisia ja niiden perusteella laaditaan kokonaisvaltainen kehittämissuunnitelma tietylle aikajänteelle, sanoo koulutusjohtaja Eeva Nuottasaari.

Yleensä kehitysprosessi lähtee käyntiin yrittäjän henkilökohtaisesta ohjauksesta ja etenee siitä henkilöstön kouluttamiseen.

- Tavoitteena on olla yrityksen kumppani pitkäjänteisesti. Asioita katsotaan aina yrittäjän näkökulmasta. Hyvänä esimerkkinä kehittämiskumppanuudesta on pienyrittäjäverkosto Salon hiusyrittäjät ry, joka lähti avoimin mielen kehittämään verkostoaan kuten myös yksittäisten hiusyrittäjien liiketoimintaa Verkko-hankkeen kautta.

- Salon Hiusyrittäjät ry:n kanssa on kehitetty yrittäjien osaamista liiketilojen stailauksessa ja seuraavaksi siirrytään talousasioihin, kertoo projektipäällikkö Jaana Nyström.

Oppilaitoksen intresseissä on tarjota pk-yrityksille kaikki palvelut yhdeltä luukulta. Kiireinen yrittäjä selviää mieltään askarruttavasta ongelmasta yhdellä puhelinsoitolla, lupaa Nuottasaari.

Salon seudun aikuisopisto auttaa yrittäjää esimerkiksi myös löytämään oikeat rahoituskanavat ja verkostot yrityksen kehittämistarpeisiin.

- Jos emme itse pysty tarjoamaan tarvittavaa palvelua, ohjaamme yrittäjän sellaiselle, joka voi häntä auttaa. Teemme yhteistyötä kaikkien Suomen aikuisoppilaitosten kanssa ja siitä verkostosta löytyy kyllä kaikkien alojen asiantuntemusta. Myös ulkopuolisia asiantuntijoita käytetään tarpeen mukaan.


Eeva Nuottasaari ja Jaana Nyström pyrkivät pitkäjänteiseen yhteistyöhön asiakasyritysten kanssa.

–ap

Julkaistu 09/2010        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa