Vaate on kaunis vain sopivan kokoisena

Ikä ei enää määrää naisen pukeutumistyyliä, yrittäjä Kristiina Lempiäinen sanoo. Salolaisen naistenvaateliike Muotiperhon omistaja on huomannut, että samat vaatteet miellyttävät usein äitiä ja tytärtä.

– Tärkeintä on olla sinut oman vartalonsa kanssa ja pukeutua sopivan kokoisiin vaatteisiin. Valitettavan usein naiset haluavat ahtaa itsensä vaatteeseen, joka menee hädin tuskin kiinni ja se ei ole kaunista, Lempiäinen huomauttaa.

Syksyn muoti ei sisällä yllätyksiä: väriskaala on tumma ja hillitty. Tunikoiden suosio jatkuu, samoin kapeiden ja vajaamittaisten housujen. Asusteet ovat tärkeitä, niistä Lempiäinen mainitsee erityisesti näyttävät korut ja rannekellot.

– Tanskan muotimessuilla lähes jokaisella näkyi olevan valtavan iso rannekello.

Bisnespukeutumisen kulmakivi, hyvä bleiseri, on edelleen turvallinen valinta. Sen voi myös korvata neuletakilla tai jopa pelkällä puserolla.

Juhla-asuna mekko ja siihen yhdistetty pieni jakku ovat helppo valinta. Aikuinen nainen löytää juhlapukunsa suhteellisen helposti tangolta, mutta nuorilla kookkaammilla tytöillä voi olla ongelmia löytää nuorekasta mekkoa kevään valmistujaisiin..

– Tässä olisi haastetta vaatevalmistajille, Lempiäinen sanoo.

Vaateliikkeiden sisäänostajat suuntaavat katseensa jo ensi kevääseen ja kesään. Kevät tuo mukanaan ainakin paljon sinistä, Lempiäinen lupaa.


60-luvun mieleen tuovat liivihameet ovat taas suosiossa ja sopivat kaiken ikäisille, Kristiina Lempiäinen sanoo. Hameen alle voi pukea esimerkiksi trikoopaidan.

–pv

Julkaistu 09/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa