Puvun takki voi taas olla ruudullinen

Ajan tasalla oleva miehen puku on nyt kapealinjainen ja istuva. Puvun takissa on kaksi nappia ja sivuhalkiot ja kuosi voi olla myös hillityn raidallinen tai ruudullinen. Voimakas liituraita ja vekkihousut ovat auttamatta vanhanaikaisia, Turun Pukumyynti Oy:n toimitusjohtaja Timo Lakka kertoo.

– Jos mies ei tarvitse pukua töissä, hän ostaa sen vain suurempiin juhliin. Silloin mennään usein vuosia vanhassa puvussa ja ajatellaan, että hyvähän tämä vielä on. Nuoret miehet tosin ovat jo erittäin hyvin hereillä tässä suhteessa ja osaavat päivittää vaatetuksensa, Lakka sanoo.

Pukeutumisen yleisarvosanaksi Lakka antaisi suomalaismiehelle hyvän. Maailman muotikeskusten trendit ehtivät nopeasti tänne ja paljon matkustavat ihmiset osaavat katsoa ympärilleen.

25 vuotta miestenvaateliikkeessä työskennellyt Lakka on nähnyt muotien ja materiaalien muuttuvan. Nykyiset kankaat ovat vaativia ja edellyttävät esimerkiksi silitettäessä tasaisia lämpötiloja. Takin hihojen lyhentäminen onkin paras jättää ammattilaiselle, muuten uusi takki voi mennä piloille, Lakka neuvoo.

– Pukujen myynti tuntuu siirtyvät enemmän takaisin erikoisliikkeille. Tavarataloilla ei ole mahdollisuuksia eikä ehkä haluakaan pitää yllä sellaista erikoisosaamista jota ala vaatii.


Aikaansa seuraava mies pukeutuu nyt kaksinappiseen, sivuhalkioilla varustettuun ja hyvin istuvaan pukuun, Timo Lakka opastaa.

–pv

Julkaistu 09/2010        
Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digiapu, Digihuolto, Digikauppa, Digitointi

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa