Pukeutuminen on iloinen palapeli

Liehuvat helmat ja kerrospukeutuminen ovat nyt muodikkaan naisen tunnusmerkkejä. Muoti on sallivaa ja iloista, 60 vuotta suomalaisen muodin parissa työskennellyt toimitusjohtaja Rakel Ruokonen toteaa.

– 1960-luvulla hameen ja pitkien housujen pukeminen yhtä aikaa olisi ollut täysin mahdoton ajatus, nyt se näyttää vain hauskalta, hän sanoo.

Ruokosen ajatukset ovat jo ensi keväässä. Syksyn ja talven vaatteet on tilattu liikkeeseen alkuvuodesta. Suuria muutoksia naisten vaatekaappeihin ei tarjota, tunikat, leggingsit ja ohuet materiaalit kuuluvat myös kevään ja kesän mallistoihin.

– Lyhyitä hameita on paljon. Hameen mitta ei ole ihmisen iästä kiinni, ei myöskään painosta. Tukevalla naisella sääret voivat olla kaikkein kaunein kohta, joten miksi ne pitäisi piilottaa?

Muoti toistaa itseään ja niinpä se, joka omistaa aidon 60-luvun kotelomekon voi olla onnellinen. Ruokonen uskoo, että jopa 80-luvun olkatoppaushirvitykset tulevat vielä takaisin.

– Nyt on jo vähän toppauksia, kun ne välillä olivat kokonaan pois. Mutta kyllä ne kaikki tulevat ja näyttävät sitten taas hyviltä, hän sanoo.

Muotitalon suurin asiakasryhmä ovat 25-50 – vuotiaat naiset. Juhlapukeutuminen on ollut yksi liikkeen kulmakivistä.

– Nyt sillä puolella on ollut selvästi hiljaisempaa. Yritykset säästävät eikä juhlia järjestetä entiseen tapaan. Turussa on kuitenkin aina esimerkiksi akateemisia juhlia sekä tietysti muita valmistujaisia ja häitä, Ruokonen kertoo.

Ruokosen perustama Muotitalo Ra-Ke muutti kaksi vuotta sitten Yliopistonkadulle. Yhä vielä asiakkaat voivat mennä vanhasta muistista Wiklundin valopihaan, jossa liike toimi neljäkymmentä vuotta.


Kevyet, naiselliset materiaalit muuttuvat yhä kevyemmiksi kun tullaan ensi kevääseen, Rakel Ruokonen kertoo.

–pv

Julkaistu 09/2010        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa