Uusi jäsen on myös uusi auralainen

Aseseppä tunnetaan alan harrastajien parissa

Paja on kuin mikä tahansa pieni metallialan yritys: löytyy sorvi ja järeähkön näköinen jyrsinkone ja muita tavanomaisia työkaluja seinillä ja hyllyillä hyvässä järjestyksessä. Mikään ei kieli siitä, että täällä rakennetaan ja korjataan aseita.

- Aseet ovat lukkojen takana, toteaa Tommi Laasa, joka tekee asesepän töitä sivutoimisesti, nykyisen sotilaspoliisin työnsä ohella.

Laasalla on asesepän tutkinto Ikaalisten käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta. Koulun penkiltä hän pääsi suoraan asesepäksi Varsinais-Suomen Ilmatorjuntarykmentin palvelukseen, mutta alkoi melkein saman tien tehdä yksityisestikin aseita. Toimilupa hänellä on ollut vuodesta 1993 ja Custom-Tuote TL on perustettu vuonna 1998.

- Korjaan metsästys- ja urheiluaseita laidasta laitaan, mutta en mainosta toimintaani mitenkään. Virkatyön ohella ja sen vastapainoksi tämä sopii hyvin, kun minulla saattaa olla montakin päivää putkeen vapaata. Toisaalta voin valikoida töitäni ja tehdä niitä silloin kuin minulle sopii, Laasa kertoo.

Asiakkaina ovat harrastajat ympäri Suomea ja työt kulkevat pääosin Matkahuollon kautta. Alan harrastajat tietävät hänen tapansa toimia ja se sopii heille.

- Internet on muuttanut tätä alaa paljon. Tietyt käyttämäni erikoistyökalut ovat kaikki amerikkalaisia ja niiden tilaaminen on nopeutunut huomattavasti. Ennen kirjoitettiin kirje ja odotettiin kaksi kuukautta vastausta, Laasa naurahtaa.

Mikä sitten sai yksityisyyttään varjelevan yrittäjän liittymään Varsinais-Suomen Yrittäjien jäseneksi?

- Puhelinmyyjä houkutteli. En oikeastaan usko, että siitä on minulle kovinkaan paljon hyötyä, sillä ei minulla riitä aikaa osallistua mihinkään.

Ainakin osasyynä saattaa olla se, että Tommi Laasa on melko tuore auralainen.

- Muutimme perheen kanssa tänne vasta puoli vuotta sitten, hän kertoo.


Tommi Laasa sorvaa pajassaan usein myös uusia aseenpiippuja.

–ap

Julkaistu 03/2011        

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juhliva

Fiskarsinkatu 7, Turku

Juhliva tarjoaa Turun alueen parhaat tilat juhliesi järjestämiseen. Saunat, juhlatilat, kokoustilat. Juhliva tarjoaa asiakkaille myös lisäpalveluja, tarjoamme juhlasi järjestämiseen kaluste vuokrausta, DJ-Palvelut, Sisustuspalvelu, Esiintyjät, Ohjelmat/Teemat, Kutsujen teko.

Lue uusin näköislehtemme

10/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ke 11.10.2017


Seuraa meitä somessa