Metaverstas luo työ- ja oppimisympäristöjä

Työtä virtuaalimaailmassa

Eräs luovien alojen yrityshautomo Creven tämänhetkisistä menestystarinoista on Metaverstas Oy, joka hyödyntää olemassa olevia virtuaalimaailmoja erityisesti virtuaalisten opetusympäristöjen luomisessa.

- Asiakkaamme ovat muun muassa korkeakouluja ja muita oppilaitoksia, joille teemme kolmiulotteisia oppimisympäristöjä verkkoon, kertoo Metaverstaan toinen osakas Pekka Qvist.

Hän perusti Metaverstaan Annika Keskisen eli Second Life -hahmon Yolanda Hirven kanssa, kun tarjouskilpailu toinen toisiaan vastaan alkoi tuntua turhalta.

- Olimme molemmat ehtineet toimia jo tahoillamme. Voimavarojen yhdistäminen tuntui hyvältä ajatukselta: näin asiakkaamme saavat samalla kaksi erilaista, mutta toisiaan täydentävää näkemystä.

Viime marraskuussa perustettu Metaverstas hyväksyttiin Creveen tämän vuoden keväällä.

- Tosin jo meidän kolmen kuukauden esihautomovaiheemme oli mielestäni erittäin hyödyllinen. Se kirkasti liiketoimintaideaa ja ymmärsimme, mitä yritykseltä vaaditaan, jos halutaan olla kasvuyritys, Qvist toteaa.

Tällä hetkellä Metaverstas hakee lisätyövoimaa. Suunnitelmissa on maltillinen kasvu.

- Olemme toivottavasti kolmessa vuodessa Suomessa tunnettu huippuosaaja alallamme. Meillä on jo useita yhdessä luotuja Second Life –maailmaan sijoittuvia opetusympäristöjä, mutta jatkossa voimme käyttää myös muita virtuaalimaailmoja, joiden välillä voi mahdollisesti tulevaisuudessa liikkua saumattomasti maailmasta toiseen, Pekka Qvist selittää.

Virtuaalista opetusympäristöä voidaan mainiosti käyttää vaikkapa etäopiskeluun esimerkiksi kielissä. Toinen aivan erilainen ympäristö on virtuaalinen kemian ja mikrobiologian puhdastilalaboratorio LabLife3D, jollaisen Metaverstas on luonut Aalto-yliopistolle.

- Puhdastilalaboratorioaika on reaalimaailmassa hyvin kallista käyttää, ja suomalaisissa korkeakouluissa puhdastiloja on opiskelijoiden käyttöön tarjolla erittäin rajoitetusti. Virtuaalisesti voidaan kuitenkin kokeilla ja oppia esimerkiksi puhdastilaan liittyviä työturvallisuusasioita, kertoo Qvist.


Pekka Qvistin oma Second Life -avatar on nimeltään Case Dirval.



Kuva Aalto-yliopiston LabLife3D:n aulatiloista.



Otavan Opistolle laadiittuun ympäristöön kuuluu myös hiukan sci-fi-henkinen avaruuspuutarha.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 09/2011        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

12/2020



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.12.2020


Seuraa meitä somessa