Halu auttaa ja vaikuttaa vie eteenpäin

Vasta 26-vuotias irakilaissyntyinen Ahmed Al Chibib on ehtinyt toimia yrittäjänä jo useamman vuoden. Kauppakeskus Skanssissa hän ollut Karkkitori-yrittäjänä ja toimi siellä myös Skanssin yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana.

Viime vuonna hän perusti Varissuon liikekeskukseen Idän Basaarin. Se vuokraa liiketiloja yrittäjille, jotka tuovat eksoottisia myyntituotteita ympäri maailmaa.

Lausteella kasvanut, kunnallispolitiikassa toiminut ja vuoden 2009 uusturkulaiseksikin nimetty Ahmed Al Chibib on edustava esimerkki yritteliäästä maahanmuuttajasta, mutta on kokenut myös vastoinkäymisiä yrittäjänurallaan.

- Potkuri on ollut ihan loistava apu minulle ja näille muille yrittäjille täällä: se auttaa, tukee ja neuvoo. Kiitän sitä todella paljon, Al Chibib sanoo.

Al Chibibillä on aina ollut kova tahto rakentaa yhteiskuntaa, jolle hän on ollut kiitollinen.

- Se on antanut minulle paljon, ilman mitään syytä. Mutta joskus tulee tunne, etten kuulu tänne. Toisaalta – on sitä rasismia Irakissakin. Se on sellainen valitettava asia, minkä kanssa täytyy vaan elää, Al Chibib toteaa.


Ahmed Al Chibibin Varissuolle perustamasta Idän Basaarista löytyy muun muassa eksoottisia mausteita, jotka kelpaavat nykyään myös suomalaisille.


Julkaistu 12/2011        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa