Kuntauudistus ja Leaf puhuttavat Aurassa

– Leafin tilanne on nyt isoin kysymys Aurassa. Kunnan vaikutusmahdollisuudet uusien työpaikkojen löytämiselle ovat rajalliset, mutta kaikki keinot tullaan käyttämään, kunnanjohtaja Mika Joki sanoo. Auralaispäättäjien delegaatio on jo vieraillut työ- ja elinkeinoministeriössä tunnustelemassa, onko Auran kunnan mahdollista saada äkillisen rakennemuutoskunnan status.

– Muita ratkaisuja etsitään yhdessä työvoimaviranomaisten ja toivottavasti myös Leafin kanssa.

Pöytyän kehitysjohtajan paikalta siirtynyt Mika Joki aloitti Auran kunnanjohtajana viime vuoden kesäkuussa. Ensimmäisen kunnanjohtajavuoden suurin yllätys olivat Leafin yt-neuvottelut.

– Toinen yllättävä asia on ollut se, miten paljon keskustelu kuntarakenneuudistuksesta vie aikaa, Joki kertoo.

Aurassa kuntarakenteiden uudistamiseen suhtaudutaan avoimesti, Joen mukaan päättäjät ymmärtävät, että joitain muutoksia tarvitaan.

– Valtuuston kanta on kuitenkin selkeästi sitä vastaan, että olisimme osa Suur-Turkua. Siinä Auran rooli olisi olla perimmäinen reuna-alue. Itse näemme parempana mahdollisen Auranmaan kunnan syntymisen. Nyt vain näyttää siltä, ettei rakennemuutoksiin voida kauheasti itse vaikuttaa. Mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu: jos valtiovalta pakottaa muutoksiin, se synnyttää ihmisissä kiukkua ja vastarintaa.

Vähän vajaan neljäntuhannen asukkaan Aura on jo pitkään ollut jatkuvassa kasvussa. Koulu- ja päiväkotitiloja on lapsiperheiden suosimassa kunnassa pitänyt rakentaa ja laajentaa viime vuosina jo useampaan kertaan. Myös yritykset ovat olleet kiinnostuneita, jopa niin, että teollisuustontit ovat pian vaarassa loppua. Tosin vain väliaikaisesti, kunnanjohtaja arvelee.

– Toiveissamme on yksityisen Kuovin teollisuusalueen laajentaminen. Jos maankäyttöneuvottelut onnistuvat, saamme kuntaan noin kymmenen hehtaaria uutta teollisuustonttimaata. Tällä hetkellä kunnalla on vain kaksi vapaata yritystonttia. Olemme juuri tehneet kauppakirjat kolmesta tontista. Omakotitontteja sen sijaan on useita kymmeniä eri puolilla kuntaa.

Auran elinkeinopoliittiseen ohjelmaan kirjattu kunnan ostopalvelualueen kehittäminen etenee. Toukokuussa Auran keskeisiltä palveluntuottajilta kysytään näkemyksiä kehittämishankkeen tarpeellisuudesta. Vastausten perusteella tultaneen syksyllä käynnistämään varsinainen hanke.


Toivomme, että Kuovin teollisuusaluetta päästäisiin laajentamaan, se helpottaisi näköpiirissä olevaa pulaa teollisuustonteista, Auran kunnanjohtaja Mika Joki sanoo.

–pv.

Julkaistu 05/2012        

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa