ESR-hanke tukee varsinaissuomalaista naisyrittäjyyttä

Kokous- ja kulttuurikartano Marjaniemen sali Turun Ruissalossa oli täyttynyt äärimmilleen naisenergiaa, kun Varsinaissuomalaiset naiset nousuun! -hankkeen avajaistilaisuutta vietettiin 12.4. Paikalla oli sata keskinäisestä yhteistyöstä kiinnostunutta naisyrittäjää - tai sellaiseksi piankin aikovaa.

Euroopan Sosiaalirahaston rahoittama kaksivuotinen hanke pyrkii lisäämään ja tukemaan naisyrittäjyyttä Varsinais-Suomessa edistämällä naisten työllistymistä, helpottamalla naisyrittäjien työn ja perhe-elämän yhdistämistä ja lisäämällä naisyrittäjien yritysten liikevaihtoa.

Hanke pohjautuu vuonna 2007 tehtyyn esiselvitykseen, josta ilmeni, että naiset toimivat useammin yksinyrittäjinä kuin miehet, ja että heidän yritystoimintansa kasvun esteenä usein on juuri äitiyden ja työn yhteensovittaminen.

Selvityksen perusteella Varsinais-Suomeen ollaan nyt luomassa verkostoitumiseen perustuva yhteistyömallia naisyrittäjyyden edistämiseksi. Mukana on kehittämis- ja neuvontaorganisaatioita kuten Turun Seudun Kehittämiskeskus, Yrityspalvelukeskus Potkuri ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. Hanketta hallinnoi Turun kesäyliopisto.

Monipuolista koulutusta

- Pyrimme nyt herättämään ihmisiä. Järjestämme työpajoja ja työvalmennuksia, sekä tätä vähän pienempiä verkostoitumistapahtumia, kertoi hankkeen projektikoordinaattori Taina Karjalainen.

Jo toukokuussa on tulossa koulutuksia kuten Työkaluja talousasioiden hallintaan pienyrityksessä sekä Miten perustan verkkokaupan -workshopit.

Luvassa on myös esimerkiksi pienklinikka nuorille yrityksille, joilla on starttiongelmia. Lisäksi yrittäjyydestä kiinnostuneille tarjotaan mahdollisuutta osallistua harjoitusyritystoimintaan.

Varsinaissuomalaiset naiset nousuun! -hanke järjestää tänä vuonna myös kaksi Sipa-sijaispalveluvalmennusta. Koulutuksen läpikäyneet henkilöt voivat toimia pienyrittäjän arjen apuna ja sijaisena pienyrityksissä – hyvin monenlaisissa tilanteissa.

Illan ohjelmaan kuului myös yrittäjä Hanna Aanilan tarina omista rankoista, mutta samalla rohkaisevistakin yrittäjäkokemuksista, sekä sokerina pohjalla yrittäjä, malli Nina Kurkisen vakavan leikkisä katsaus naisen vaatekaappiin: Naisen 10 parasta vaatetta pelastaa tilanteen kuin tilanteen – jos ja kun sellaiset on itselleen hankkinut.


Varsinaissuomalaiset naiset nousuun! -hankkeen avajaistilaisuus veti Kulttuurikartano Marjaniemen salin täyteen väkeä.Nina Kurkisen neuvot Naisen kymmenestä parhaasta vaatteesta upposivat varsin vastaanottavaiseen yleisöön.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 05/2012        
Tassam Oy

Tassam Oy

Metallintyöstöä, Metallituotteita, Puurakenteita, Puusepäntyöt, Puutuotteiden valmistus

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa