Elokuvamatkailu vielä lapsenkengissä

Elokuvatuotantojen ympärille syntyy Suomessa vielä vähän muuta yritystoimintaa. Uusia elokuviin liittyviä yritysideoita on kuitenkin parhaillaan hautumassa myös Turussa, projektisuunnittelija Johanna Harju Länsi-Suomen elokuvakomission elokuvamatkailuhankkeesta kertoo.

Elokuvamatkailuhanke alkoi viime syksynä ja kestää ensi vuoden loppuun. Hankkeen tavoitteena on synnyttää parikymmentä uutta tuotetta.

– Jotain muuta kuin t-paitoja ja mukeja, Harju huomauttaa.

Turussa liikeideat voidaan yhdistää Vares- tai Rölli-elokuviin sekä Voice of Finlandiin. Yksi jo toteutunut idea oli Matkapoikien järjestämä ryhmämatka Voicen kuvauksiin.

– Teimme hankkeen alussa selvityksen alan kansainvälisistä menestystarinoista. Selvityksessä kävi ilmi, että elokuvamatkailu on aika lapsenkengissä vielä muuallakin kuin Suomessa. Esimerkiksi Ruotsissa Ystadin kaupunki on nyt tunnettu Wallander-elokuvien näyttämönä ja siellä käy paljon turisteja. Kaikki lähti kuitenkin siitä, että ihmiset tulivat oma-aloitteisesti ja vasta sitten kaupungissa alettiin miettiä, mitä heille voitaisiin tarjota.

Tähän mennessä hankkeeseen on kerätty kiinnostuneita yrityksiä ja järjestetty kaksi työpajaa, joissa ideoita on käsitelty. Lisäksi yritykset saavat yrityskohtaista konsulttiapua. Hankkeeseen voidaan ottaa vielä uusiakin yrityksiä, Harju kertoo.

ELY-keskuksen rahoittaman elokuvamatkailuhankkeen budjetti on noin 300 000 euroa.

–pv

Julkaistu 06/2012        
GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa