Käsityön arvostus näkyy konditoriassa

Mikko Hietalasta tuli yrittäjä viime syksynä, kun Hietalan silloinen työpaikka, Aschanin leipomo, lopetti toimintansa.

- Vaihtoehtoina oli jäädä työttömäksi tai ruveta yrittäjäksi, Hietala sanoo.

Pienen pojan haave omasta yrityksestä toteutui, kun Hietala osti Aschanin vanhat tuotantovälineet ja -laitteet ja perusti MBakery-konditorian.

Turun Yrittäjien jäseneksi Hietala liittyi hyvin pian yrityksen perustamisen jälkeen. Yrittäjien neuvontapalveluista ja kontakteista onkin Hietalan mukaan ollut hyötyä uudelle yrittäjälle.

- Kaikki on sujunut paljon paremmin kuin olisin uskonut. Meidät on otettu tosi hyvin vastaan ja tällaisille tuotteille on selvästi ollut tilausta, Hietala kertoo yrityksen alkuvaiheista.

MBakeryn leivoksia ja kakkuja löytyykin jo lähes kaikista Turun alueen suurimmista päivittäistavarakaupoista sekä esimerkiksi Turun Kaupunginteatterista, Turun konserttitalosta sekä Linnateatterista. Myös uuden Viking Gracen nimikkoleivos on MBakeryn käsialaa.

MBakeryn tuotteet tunnistaa tuoreudesta ja nuorekkaasta, värikkäästä ulkonäöstä. Hietala on halunnut tuoda markkinoille visuaalisesti uusia ja erilaisia konditoriatuotteita. Raaka-aineissa korostuu tuoreus ja aitous.

- Käytämme aitoa kermaa ja aitoa voita. Jos tuotteessa sanotaan olevan suklaata, sitä siinä myös on, Hietala selittää.

- Keitämme myös itse täytteemme. Tuotteet maistuvat omanlaisiltaan ja E-koodeja on vähemmän, Hietala jatkaa.

Hietalalle on myös tärkeää, että kaikki Mbakeryn tuotteen on käsintehtyjä – myös tulevaisuudessa.

- Arvostan käsityötä ja haluan myös palkita työntekijöitäni siitä käsityöstä, joka on tämän yrityksen elinehto. Sen takia maksan esimerkiksi mielelläni työehtosopimusta parempaa palkkaa työntekijöilleni, Hietala kertoo.

Yritys työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä: kolme tuotannossa ja kaksi markkinoinnissa ja myynnissä. Hietala itse tekee kaikkia töitä yrityksessä, mutta kertoo viihtyvänsä parhaiten keittiössä.

- Toivottavasti tulevaisuudessa minulla on tässä palkattu toimitusjohtaja ja saan itse olla alakerrassa keittiössä. Alakerta on se minun juttuni, Hietala kertoo.

Hietalalla on MBakeryn tulevaisuuden varalle jo paljon suunnitelmia: tuotevalikoiman laajennusta suolaisiin kakkuihin ja leivoksiin, koulutusta ja kursseja alan ammattilaisille ja harrastelijoille ja jossain vaiheessa MBakeryn omia kahvila-konditorioita.

- Ideoita on vaikka kuinka paljon. Olisihan se hienoa, jos joskus voitaisiin puhua M-konsernista tai M-groupista, Hietala visioi.

- Ensin täytyy kuitenkin saada tämä yksi yritys pyörimään kunnolla, mikä ainakin nyt vaikuttaa hyvältä, Hietala toteaa.


Mikko Hietala (oik.) on juuri lähdössä viemään kondiittori Ville Juholan valmistelemia leivoksia Turun Kaupunginteatterin Jekyll & Hyde –musikaalin ensi-iltaan.

emmi.harju@y-lehti.fi

Julkaistu 03/2013        
Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen konsultointi ja suunnittelu

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 11 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 470 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa-osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa - kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2018



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 08.02.2018


Seuraa meitä somessa