Tuore pankki haluaa vahvistaa ja hyödyntää toimialueen elinvoimaisuutta

Neljän pankin fuusiosta syntyi Lounaismaan Osuuspankki

Salon, Someron, Somerniemen ja Forssan Seudun Osuuspankit ovat yhdistyneet, ja uusi Lounaismaan Osuuspankki aloitti toiminnan kuun alussa. Sulautumisesta päättivät pankkien omistajajäsenet maaliskuussa. Uusi pankki on liiketoiminnaltaan OP-Pohjola –ryhmässä Suomen 11. suurin.

Salon Osuuspankista toimitusjohtajaksi siirtynyt Jukka Hulkkonen kertaa muutoksen motiivina olleen asiakkaiden muuttuneet tarpeet ja mahdollisuus tarjota monipuolisempia erityispalveluita. Pankkityön luonne on muuttunut: päivittäisasiointi on siirtynyt suurimmaksi osaksi verkkoon, ja asiantuntijapalveluiden tarve on kasvanut.

- Uudella pankilla on leveämmät hartiat. Yhdistyminen takaa paremmat palvelut, mahdollistaa henkilökunnan vertaisoppimisen, ja auttaa meitä turvaamaan asiakkaan ja toimialueen menestymistä, Hulkkonen perustelee.

Taustalla vaikuttaa myös kiristyvä sääntely ja uudet vakavaraisuusvaateet, jotka patistavat pankkeja lisäämään omia puskurirahastojaan. Byrokratia ja raportointivaatimukset ovat lisääntyneet, ja sulautumisen myötä iso pankki säästää voimavaroja asiakastyöhön.

Hulkkosen mukaan jäsenistö ja edustajisto antoivat maaliskuussa selkeän ja vahvan valtakirjan sulautumiseen. Fuusio tukee tuottavuuden vaateita, ja isolla pankilla on paremmat mahdollisuudet rahoittaa miljoonien eurojen hankkeita.

- Nyt meillä on paitsi kiinnostusta, myös vahvemmat resurssit yrityspankkiliiketoiminnan kehittämiseen entisestään, valmiudet kasvuyritysten rahoittamiseen ja yritysmaailman tarvitsemien erityispalveluiden tarjoamiseen. Kannamme vastuuta asiakkaista ja toimialueesta. Toimialueen kehittymisestä riippuu myös meidän tulevaisuutemme, ja vain yrittäjyyden kautta luodaan työpaikkoja, Hulkkonen toteaa.

Tulevaisuuden pohjana realismi

Moni yrittäjä on törmännyt kiristyneisiin investointiluoton ehtoihin ja maksuaikaan. Taantuman raameissa yhtälö tarkoittaa monen kohdalla suolan hieromista haavoihin. Pankeissa on eroja, mutta Hulkkosen mukaan Osuuspankit ovat pysytelleet entisissä kriteereissä luoton myöntämisessä. Yritysten takaisinmaksukykyä on tarkasteltava kriittisesti, sillä aika ei korjaa huonoja investointeja. Osaltaan marginaaleja on kohottanut tämän vuoden alusta voimaan tullut pankkivero, ja se kohdistuu useimmiten voimakkaimmin juuri pk-yritysten luottoihin.

Seuraavaa kasvukautta johtaja arvioi hitaammaksi ja loivemmaksi verrattuna viimeiseen kymmeneen vuoteen ennen taantumaa. Nyt vaaditaan ketteryyttä ja tahtoa tehdä tulevaisuutta niillä edellytyksillä jotka ovat tarjolla. Investointien ja hankkeiden on kannatettava alusta alkaen.

Lounaismaan Osuuspankin pankkiliiketoiminnan laajuus on noin 2,6 miljoonaa euroa, ja sen omat pääomat ovat noin 134 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on noin 190 ja asiakkaita yli 85 600. Omistajajäseniä on yli 40 000.

- Yhdistyminen oli tulevaisuuden kannalta iso päätös, jolla parannetaan rakenteellista palvelukykyä. Päätöksenteossa säilyy edelleen paikallinen näkökulma, uutta pankkia innokkaasti tulevaisuuteen luotsaava Hulkkonen painottaa.


Tarjoamme toimialueemme yrityksille vahvaa kumppanuutta, sillä olemme samassa veneessä, toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen sanoo.

anna-silja.suutarinen@y-lehti.fi

Julkaistu 09/2013        
Mk-Kassamasiina Oy

Mk-Kassamasiina Oy

Kassajärjestelmiä

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa