Saaristosäästöpankki ja Aktia yhdistyvät

Aktia Pankki ja Saaristosäästöpankki ovat solmineet aiesopimuksen yhdistymisestä. Yhdistyminen on myötätuulessa myös Finanssivalvonnan suhteen.

- Saaristosäästöpankki on hienosti hoidettu pankki lähellä Aktian toimintoja, ja meistä on hyvä laajentua lähemmäs Saaristomerta. Yhdistyminen vahvistaa asemaamme Turunmaalla, Aktia Pankin toimitusjohtaja Jussi Laitinen sanoo.

Saaristosäästöpankki syntyi vuonna 2003 kun Nauvon ja Korppoon säästöpankit yhdistyivät, ja sillä on noin 5 500 asiakasta.

Iso tekijä yhdistymisen taustalla on lisääntyvä alaan kohdistuva viranomaissääntely, joka aiheuttaa mittavia lisäkustannuksia pienemmille pankeille. Niitä jo entisestään rasittaa suhdanteista johtuva alhainen korkotaso nakertaen kannattavuutta.

- Pienemmät pankit myös maksavat pankkoveroa suhteessa toiminnan laajuuteen enemmän kuin isot pankit, Laitinen huomauttaa.

Saaristosäästöpankin toiminta liitetään osaksi Aktia Pankkia, ja työntekijät siirtyvät Aktiaan vanhoina työntekijöinä. Paraisille jää jatkossa yksi konttori, joka on todennäköisesti Aktian konttori. Paraisten Nauvon, Korppoon ja Houtskarin konttorit palvelevat edelleen.

Laitinen kuvailee Aktia Pankkia suhteellisen pieneksi, mutta taseella mitattuna se on maan viidenneksi suurin. Henkilökuntaa sillä on noin tuhat ja konttoreita yli 50 paikkakunnalla. Turun seudulla sillä on konttorit Paraisten lisäksi myös Turussa ja Kemiönsaarella.

Aiesopimuksen mukaan Saaristosäästöpankin omistajasäätiöt sitoutuvat ostamaan noin prosentin Aktia Pankin osakekannasta seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen mennessä. Saaristosäästöpankki arvotetaan kaupassa enintään substanssiarvoonsa, eli yrityksessä olevaan omaan, velattoman varallisuuden määrään.

Aktia Pankki tarjoaa pankki-, vakuutus- ja kiinteistönvälityspalveluita.


Yhdistyminen vahvistaa asemaamme Turunmaalla, Aktia Pankin toimitusjohtaja Jussi Laitinen sanoo.


Julkaistu 10/2013        
Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppausjätteen vesikuljetus, Ruoppausta, Vesirakentaminen

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

03/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.03.2019


Seuraa meitä somessa