Matkalla johtavan laituritoimittajan asemaan

Raisiossa toimiva A-Laiturit Oy tavoittelee Suomen johtavan valmislaitureiden toimittajan asemaa. Vuonna 1987 perustettu yritys tekee kelluvia valmislaitureita ja niiden komponentteja myös itseasentajille. Sen liikevaihto on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Yritys on vuodenvaihteen järjestelyiden jälkeen osa A-Laiturit Groupia. Siihen kuuluvat myös A-Tuonti Oy sekä A-Marinas Finland Oy, joka pyrkii lisäämään vientiä varsinkin Venäjälle.

Tällä hetkellä konserni työllistää 14 henkilöä, mutta toimitusjohtaja Matti-Pekka Vähätalo uskoo palkattavan työvoimaa lisää vuoden kuluessa. Yhtiön pääkonttori ja tehdas pysyvät Raisiossa, mutta jälleenmyyjäverkostoa, Suomessa toimivia rantarakentajia, lisätään koko maassa.

- Olemme suomalainen, voimakkaasti kasvava yritys, jonka menestys pohjautuu laatuun, notkeuteen ja tuotekehitykseen. Meillä on esimerkiksi enemmän patentteja kuin yhdelläkään kotimaisella alan yrityksellä, Vähätalo toteaa.

Tiukkaan laadunvalvontaan ja raportointiin kuuluvat esimerkiksi laboratorio-olosuhteissa tehtävät suolasumutestit. Uusin kehittämishanke valmistelee tuotteita ulkomaisille markkinoille ja kehittää sinne sopivia konsepteja.

Taloon haetaan huippuja

Vähätalo kertoo, että kasvua hakiessa Suomesta loppuvat asiakkaat. Sitä paitsi maamme kaipaa enemmän vientiä kuin tuontia. Kasvuponnisteluihin yritys tarvitsee ammattitaitoista työvoimaa, jota A-Laiturit rekrytoi julkisesti pyrkien olemaan mielenkiintoinen ja houkutteleva yritys.

- Rekrytointiprosessimme ovat pitkät ja tarkat, mutta haluamme taloon ainoastaan huippuosaajia.

Että Varsinais-Suomen kasvu käynnistyisi toden teolla, Vähätalo tarjoilee ehkä pahanmakuisia lääkkeitä. Hän laittaisi nuoret töihin rahan vastineeksi ja eläkeikää lähestyvät joustavammin vapaalle tai kouluttamaan uusia osaajia.

Työttömyystuet Vähätalo ohjaisi osin työnantajille, jotka jakaisivat rahan niille, jotka tekevät töitä. Työttömyys- tai sosiaaliturvan vastineeksi olisi tehtävä töitä. Muuten kaikki tuotanto valuu Kiinaan.

Nykyiset työehtosopimukset eivät korreloi yhteiskunnallisen taloustilanteen kanssa. Paikallinen sopiminen työehtosopimuksissa lisäisi mahdollisuuksia muun muassa kotimaisen työvoiman palkkaamiseen.

A-Laiturit Oy:n työvoima on sataprosenttisesti suomalaista. Yrittäjä kuvailee, että heillä käy nuoria kasvamassa työelämään, ja tähän kohti tarvittaisiin yhteiskunnan tukea.

- Meillä ei pysty oppimaan väärää asennetta. Kunnioitamme rehellisyyttä ja siisteyttä kaikessa ja monessa mielessä. Emme odota pikavoittoja.

A-Laiturit Oy:n menestystekijät:

- sitoutunut ja motivoitunut henkilökunta

- oma konsepti

- laadunvalvonta

- aktiivinen tuotekehitys

- toimiva logistiikka


Tavoittelemme Suomen johtavan valmislaitureiden toimittajan asemaa, A-Laiturit Oy:n toimitusjohtaja Matti-Pekka Vähätalo kertoo.

–a-ss.

Julkaistu 03/2014        
Celerpak Oy

Celerpak Oy

Aaltopahvilaatikot, Pahvilaatikoita, Pakkauksia, Pakkaussuunnittelua

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa