Yrityksiä kutsutaan taas ympäristökisaan

Varsinais-Suomen Agendatoimiston jokavuotinen Ympäristötekokilpailu yrityksille on taas käynnissä. Kuudetta kertaa järjestettävän kilpailun kohderyhmänä ovat tällä kertaa tuotantotoimintaa harjoittavat pk-yritykset. Tarkoituksena on kannustaa yrityksiä kiinnittämään huomiota ympäristöasioihin. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Viestintäharju Oy:n kanssa. Ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa V-S Agendatoimiston sivuilta tai tilata toimistosta. Ilmoittautumisaika on 1.3.-30.4. Myös hyvän vihjeen antanut voidaan palkita.Ympäristöteot elämäntapanaYmpäristötekokilpailun voitti viime vuonna matkailuyritys Yläneen Suviranta. Yrittäjäpari Hanna ja Matti Partala kertovat saaneensa runsaasti myönteistä huomiota kilpailuvoitostaan.- Lähdimme kehittämään vuonna 2000 perustettua yritystämme kestävän kehityksen periaatteella. Kierrätämme, kompostoimme, käytämme mahdollisuuksien mukaan läheltä saatavia raaka-aineita ja alueella on myös kompostoivia vessoja. Meillä on myös oma hakelämpökeskus, Matti Partala luettelee. Kestävä kehitys on ollut Yläneen Suvirannan ohjenuorana jo toiminnan suunnittelusta lähtien. Hän kieltää silti olevansa varsinaisesti vihreä, ympäristöä säästävä toiminta on muuten vain tullut elämäntavaksi.Vapaa-ajantoiminnassa suositaan lihasvoimaaSuviranta sijaitsee Elijärven rannalla, vanhan torpan pihapiirissä ja mailla. 200-vuotias torppa on remontoitu tunnelmalliseksi kokous- ja majoitustilaksi ja lähemmäs rantaviivaa on hiljattain pystytetty komea hirsihuvila suurempien kokousseurueiden tarpeisiin. Suvirannassa on myös 50-paikkainen asuntovaunualue, jonka paikoista suuri osa on vakituisten käyttäjien hallussa.- Kohderyhmäämme ovat pääasiassa yritykset, joille tarjoamme mahdollisuutta tulla pitämään kokouksia tai viettämään muuten aikaansa henkilökunnan tai asiakkaiden kanssa. Meillä voi viettää myös perhejuhlia tai järjestää leirejä. Palveluihimme kuuluvat esimerkiksi patikka- tai melontaretket, kirkkovenesoutu ja koiravaljakko- tai hevosajelut, Hanna Partala kertoo. Yritys tekee yhteistyötä alueen muiden matkailuyrittäjien kanssa.Hyvin hoidetut ympäristöasiat eivät sinänsä houkuttele asiakkaita, mutta yhdessä hyvien palvelujen kanssa ne tuovat merkittävää lisäarvoa, Partalat arvioivat. Ylimääräistä työtä luonnon ehdoilla tapahtuva matkailuyrittäminen ei juurikaan tuota. Hyvin suunnitellut kompostivessat toimivat ja niiden tyhjentäminenkin sujuu nopeasti.

- Asiakkaille kiitos siitä, että he ovat myös ottaneet ympäristöasiat omikseen, Suvirannan isäntäpari sanoo. -pv.[35_68.jpg]

200-vuotiaassa torpassa aika pys?htyy. Hanna ja Matti Partala ovat kunnostaneet torpan ja s?ilytt?neet sen vanhan hengen.


Julkaistu 03/2003        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa