Salon seudun kuntaliitos puhututtaa 25 vuotta täyttävää Halikon yrittäjäyhdistystä

Halikon yrittäjiä viime aikoina eniten puhututtanut kysymys on mahdollinen kuntaliitos. Salon alueen yksitoista kuntaa pohtivat yhdistymisen mahdollisuutta, joka herättää mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Mikäli kunnat päättävät hyväksyä ehdotuksen, kuntaliitos toteutetaan vuonna 2009.

Syksyllä 25 vuotta täyttävän Halikon yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Sinikka Rasi toteaa, että suurempi yrittäjäyhdistys olisi myös jäsenten etu.

- Maailma on muuttunut niin, että kuntaraja ja kotikunta eivät ole enää niin tärkeitä kuin aikaisemmin. Meidän on ruvettava ajattelemaan uudella tavalla. Kun kaikki muutkin tahot pankkeja, kauppoja ja vakuutusyhtiöitä myöten ovat yhdistyneet, niin mikseivät sitten kunnat?

Halikon Yrittäjien varapuheenjohtaja Veikko Virta on Rasin kanssa samaa mieltä.

- Kaukaa katsottuna Halikko ja Salo ovat samaa kuntaa jo nyt. Meillä on ollut pitkään yhteistyötä esimerkiksi tonttipolitiikassa.

Virta toteaa myös, että suuri yhteinen talousalue lisäisi tunnettavuutta.

- Mitä laajempi seutu on, sitä suurempi etu siitä on yrittäjille ja tavarantoimittajille. Halikkoa ei nykyään yksinään tunneta, mutta Salon seutu yhdessä tunnetaan hyvin.

Halikon kunnanjohtaja Simo Paassilta toteaa, että kuntaliitoksen taustalla on jatkuvasti kasvava palvelujen kysyntä. Paassillan mielestä elinkeinopolitiikka puoltaa kuntien yhdistämistä.

- Palveluja vaaditaan koko ajan lisää, minkä takia kuntien taloudellinen tilanne on kiristynyt. Kunnat eivät kohta tule enää nykyrakenteella toimeen, ellei valtio lisää rahoitustaan. Valtion tavoitteena on kuntakoon suurentaminen vähintään 20 000 asukkaaseen. Tutkimusten mukaan hyvin toimiva kunta voi toki olla paljon pienempikin.

Kuntaliitos on varma puheenaihe myös Halikon Yrittäjien syksyllä järjestettävissä 25-vuotisjuhlissa.

- Aluksi emme aikoneet järjestää juhlia ollenkaan, mutta päädyimme sittenkin juhlakokouksen järjestämiseen Halikon Rikalanmäellä sijaitsevassa ravintolassa. Rikalanmäki kuuluu olennaisena osana Halikon historiaan vanhana kauppapaikkana, Sinikka Rasi kertoo.


Halikon kunnanjohtaja Simo Paassilta, Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Sinikka Rasi ja varapuheenjohtaja Veikko Virta tuumivat, että Salon seudun kuntaliitos helpottaisi toteutuessaan monien palvelujen tuottamista.

hv

Julkaistu 03/2006        

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa