Tehokkuutta tuotantoon MetLog-hankkeesta

Kuusjoella metallituotteita valmistavassa Antti-Teollisuus Oy:ssä lähdettiin hakemaan MetLog-hankkeen kautta ratkaisuja tuotanto- ja logistiikkaongelmiin, jotka oli jo tiedostettu yrityksessä. – Meillä on suurin ongelma syklisyyden hallinta: suurin osa toimituksista osuu yhteen aikaan vuodesta, kun tuotantoa pitäisi pystyä pitämään tasaisesti yllä koko vuoden, kertoo yrityksen laatu- ja kehityspäällikkö Antto Ilmanen. Tämä koskee erityisesti yrityksen maatalousryhmän tuotantoa, joka muodostaa yli puolet Antti-Teollisuuden liikevaihdosta. Yhtiön kuivurien vienti on yli kaksinkertaistunut viime vuosina, mutta tämä on vain korostanut kausiluonteisuuden ongelmia. - Epävarmuus vain lisääntyy, kun asiakkaiden ostopäätökset riippuvat eri vientimaiden kansallisista maataloustukipäätöksistä, Antti-Teollisuuden tuotantopäällikkö Jorma Impilä sanoo.

MetLog-projekti käynnistyi Antti-Teollisuuden kohdalla tämän vuoden helmikuussa, kun yrityksen toiminta aluksi analysoitiin. - Vasta tämän jälkeen valittiin lopullinen projekti, joka meillä oli simulointityökalun kehittäminen tuotantoratkaisujen avuksi. Siitä on ollut jo konkreettista hyötyä, sillä olemme sen avulla voineet nähdä, kuinka suurilla joustoilla selvitään joistakin tuotannon pullonkauloista, Ilmanen toteaa tyytyväisenä. – Tavoitteena on siirtyä mahdollisimman pitkälle tilauspohjaiseen tuotantoon ja lähinnä tämä työkalu kertoo, mitä se meiltä vaatii, lisää Impilä.

Projekti on ollut miesten mielestä myönteinen kokemus. Yritys on jo saanut projektin loppuraportin, vaikka joitakin koulutuspäiviä onkin vielä pitämättä. Hankkeeseen liittyvä koulutus ei ole varsinaisesti liittynyt juuri simulointityökalun kehittämiseen, vaikka yrityksen sisällä ne nivoutuvatkin toisiinsa. – Meillä on esimerkiksi ollut tietojärjestelmän vaihtamiseen liittyvää koulutusta ja muukin koulutus on koettu tarpeelliseksi, Antto Ilmanen listaa.

Sen sijaan verkostoitumista hankkeen muiden osapuolien kanssa ei Ilmasen ja Impilän mukaan ole tapahtunut tämän prosessin aikana – mikä tosin ei ollut heidän tavoitteensakaan.Vesa Kasurisen hoitama särmäysrobotti todettiin MetLog-projektin avulla yhdeksi tuotannon pullonkaulaksi, mikäli Antti-Teollisuudessa päätettäisiin siirtyä tilauspohjaiseen tuotantoon laajemmin.

–ap

Julkaistu 09/2006        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa