Julkaistu 15.03.2013 | Y-lehti | 7

Yrittäjä, tee elämänmuutos 30 päivässä

Milloin viimeksi kokeilit jotain uutta elämässäsi? Joskus tiettyjen muutosten tekeminen elämässä voi olla vaikeaa. Mutta jos et edes kokeile muuttua, et tule koskaan muuttumaan eivätkä harmaat päivät tule yhtään valoisammiksi.

Kaikki muutokset vievät aikaa ja aina kaikki muutokset eivät edes ajan myötä jää tavaksi, mutta mitäpä jos kokeilisit jotain uutta seuraavat 30 päivää? Miksi 30 päivää? Siksi koska se on juuri sopiva aika päästä eroon ikävästä tavasta tai lisätä elämääsi jotain täysin uutta. Kuka tahansa, jopa sinä, pystyy kokeilemaan jotain täysin uutta 30 päivän ajan.

Kun itse aloitin nämä kokeilut, aloitin olemalla kasvissyöjä 30 päivää. Siis 30 päivää ilman lihaa, kanaa tai kalaa. Se ei todellakaan ollut helppoa, mutta kokeilun jälkeen ymmärrän kasvissyöjiä paremmin ja nykyisin lautaselleni tippuu entistä enemmän vihanneksia ja hedelmiä. Viimeisin 30 päivän kokeiluni oli käyttää Twitteriä. Viime vuonna olin 30 päivää lomalla (yrittäjälle tämä oli todella vaikeaa) ja kokeilin myös lenkkeilyä 30 päivää.

Jokaisesta kokeilusta olen oppinut jotain uutta itsestäni ja olen oppinut arvostamaan muutoksia elämässäni. Välillä muutokset ovat olleet ihan pieniä asioita ja välillä ne ovat olleet ihan hullunkurisia tempauksia. Joskus muutokset voivat olla kivuliaita, mutta jos haluat menestyä ne on tehtävä. Kun luovuin tupakoinnista, joudun luopumaan muustakin kun nikotiinista.

Seuraava haasteeni on olla 30 päivää ilman tietokonetta kotonani. Työpaikan läppärillä en pysty pelaamaan, enkä katsomaan tv-sarjoja. Facebookia ja Internet -sälää on vaikea täysin poistaa, mutta keksin vielä keinon siihenkin.

Joka tapauksessa, tietokoneesta luopuminen poistaa osan aikaa vievästä, joutavasta toiminnastani. Siksi aloitinkin tämän kokeilun.

Läppärin voi jättää toimistolle, ja silloin voin lukea ne viitisen kirjaa jotka olen ostanut itseni kehittämistä varten. Silloin kun läppäri on toimistolla, minulla on hyvä syy tulla toimistolle, kerrankin ajoissa. Kun olen toimistolla, saan asiat tehtyä kaksi kertaan nopeammin kuin kotona. Kun taas olen kotitoimistolla, minulle on helpompaa tehdä sitä mitä pitäisi, eli soitella uusille asiakkaille.

Jos minä pystyn olemaan 30 päivää ilman tietokonetta, sinä pystyt tekemään elämääsi yhden pienen muutoksen 30 päivän ajaksi. Takaan, että et tule pettymään.

Katso lisää: TED Talks - Matt Cutts - Try something new for 30 days

Kirjoittaja on hakukoneoptimointiyritys Verkkobisnes Oy:n toimitusjohtaja, joka kehittää ja optimoi yritysten verkkokauppoja ja nettisivuja tuottamaan lisää myyntiä ja liidejä.

Osallistu keskusteluun

eeka 20.03.2013 klo 22:08
Toimisto ei suinkaan ole ainoa ja oikea paikka tehdä työtä keskittyneesti.
Yleensä etätöitä tekemällä saa aikaiseksi parhaan mahdollisen rauhan keskittyä olennaiseen. Mielestäni on erittäin vanhanaikaista korostaa, että toimistolla voisi keskittyä.

Tatu Patronen 21.03.2013 klo 08:38
Sehän on ihmisestä ja työpaikasta kiinni. Itse olen havainnut että saan tehtyä puolet enemmän asioita toimistolla kuin kotona. Silti teen paljon asioita kotona myös kuten bloggaamista, sähköposteja..jne..jne.. mutta jos vaaditaan että saan jotain varsinaista työtä tehtyä, niin menen toimistolle tekemään.

Kotona suurin haittatekijä on oma pöytäkone, jossa voin katsoa Netflixistä leffoja samalla kun teen töitä tai käyttää aikaani ja keskittymiskykyäni jotenkin muuten jaetusti. Sitä varten myöskin teen 30 päivän kokeilun, jotta näen vaikuttaako pöytäkoneella oleminen työtehooni vai ei.

kai de Puu 21.03.2013 klo 09:18
Jaettu keskittyminen on oman kokemukseni mukaan suurin työtehon syöjä. Haittatekijöiden siivoaminen on avain.
Toinen mielenkiintoinen muutosvoima löytyy: www.muutokseen.fi

Kake 23.03.2013 klo 11:18
Samaa mieltä siitä että nykymuodin mukainen (avo)toimisto, ei yleensä ole se missä parhaiten voi keskittyä. On kahvitaukoa, lounastaukoa, joku kyselee jtkn, esimies keskeyttelee ja on "konttorituristeja" joilla on löysää aikaa juuri silloin kun sinulla olisi tärkeätä tehtävää, puhelimet pirisee, naapuri soittaa radiota liian lujaa tai "väärää" musiikkia" ... (arvasit oikein, itse viihdyn kotitoimistolla koska voin säädellä kaikkea edellämainittua :)

Tärkeintä kuitenkin olisi kokeilla 30 päivän muutosta omaan ajanhallintaan; priorisoi, keskity tärkeimpiin tehtäviisi, etkä Netflix'iin, Facebook'iin tms työpäivän aikana. Joillekin työpaikkakin toki voi olla se keskittymispaikka, kun työkoneeseen ei ole asennettu kaikenlaista "ajanhukkaa".. (BYOD -ajattelu saattaa vielä kääntyä työpaikoilla itseään vastaan?)

AJANHALLINTA on se avainsana nykyajan informaatioähkyn yms keskellä. Ainakin itselleni se on tuonut keskittymistä, lisää tehoa, ja lisännyt stressinhallintaani.
Anne Pentti 23.03.2013 klo 15:40
Voi miten hyvä ajatus ja idea, Tatu!
Niin kovin usein kuuntelen ihmisiä, jotka suunnittelevat monenmoisia elämänmuutoksia tai ryhdistäytymisiä. Pitäisi ryhtyä kuntoilemaan, olisi syytä päästä irti ylenmääräisestä TV:n katselusta, oluen juontia tulisi säännöstellä, ystäville pitäisi soittaa ja olla muutenkin yhteydessä, suklaan syönnistä olisi hyvä luopua..... Näitä tarinoita kuulee koko ajan.
Jospa edes tuon kolmenkymmenen päivän ajan paremmasta elämästä haikaileva voisi kokeilla, onko tavoitteen saavuttaminen ja elämänmuutoksen tekeminen mahdollista. Jatkossa suosittelen kokeilemaan, kun näitä haikailijoita kohdalle sattuu! .... ja taidanpa itsekin kokeilla muutamassa asiassa :)

Nortton 25.03.2013 klo 09:45
Kannustava ajatus. Näin saa varmasti jokainen itsestään enemmän irti ja ymmärtää ympäristöä. Kai de puulla kommentissa kestävä ja iankaikkinen vaihtoehto minkä saa hieman nopeamminkin. Suosittelen myös sitä.

Hilkka Salmén 17.04.2013 klo 08:26
Susan Cain kirjoittaa kirjassaan "Hiljaiset" avokonttoreista ja muistakin mielenkiintoisista, myös yritysmaailmaan liittyvistä, asioista. Suosittelen.

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Tatu Patronen

Tatu Patronen

Tatu Patronen on turkulainen yrittäjä, Web-konsultti ja aito nörtti.

Cafe Ravintola Masku /Maskun Juhlapalvelu Ky

Cafe Ravintola Masku /Maskun Juhlapalvelu Ky

Juhlapalveluja, Kahviloita, Pitopalvelua

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa