Julkaistu 22.04.2014 | Y-lehti | 0

Haloo, kuka haluaa tavata?

Presidentti, pääministeri vai puolustusvoimain komentaja?

Haloo, kuka haluaa tavata?

Lähes viikoittain vastaanotan puhelun niin sanotulta buukkarilta. Kyseiset sarjasoittajat ovat useimmiten ulkoistettuja ajanvaraajia, jotka kysyvät kiinnostustani tavata jonkin palvelun tai tuotteen myyntihenkilöä. Kyseessä on erikoinen ajan ilmiö, joka korvaa henkilökohtaisen myyntityön kasvottomalla massatyöllä.

Ajanvaraaja saa palkkansa tekemiensä soittojen tai saamiensa ajanvarausten määrän mukaan. Toiminnan tavoitteena vaikuttaakin olevan kontaktien määrä enemmän kuin niiden laatu. Ennen oli toisin, kun ammattilainen keskittyi nimenomaan ensikontaktiin päästäkseen myymään tuotettaan tai palveluaan. Silloin minulla oli mahdollisena ostajana hetimiten tilaisuus muodostaa käsitykseni ja saada jopa tarvittavaa lisäinformaatiota. Ainakin minä luon mielikuvan jo ensimmäisestä kontaktista lähtien.

Buukkareita käyttävät yritykset aliarvioivat kohteensa. Valjulta tuntuu, kun soittajaa ei ole edes valmennettu tuotteensa tai palvelunsa perusasioista. Sekin vaikuttaa päätökseeni, jos kuulen puheluni taustahälynä samaa soittotyötä tekevien kollegoiden monotonisen ja ulkoa opetellun avauspuheenvuoron.

Kahta asiaa erityisesti painotan ja asiakkaana vaadin. Ensinnäkin myynnillisiltä yrityksiltä olisi perusteltua vaatia tarkempaa kohderyhmäkartoitusta. Toiseksi toivon myyntihenkilöiltä paluuta itsensä likoon laittamiseen heti ensimmäisestä kontaktista lähtien. Se on ainoa toimintatapa, jolla luodaan pohja tulevalle kaupankäynnille tai yhteistyölle.

Olen yrittänyt suhtautua buukkareihin ymmärtäväisesti. Ajattelen, että soittajahan voisi olla vaikka oma lapseni ensimmäisessä työpaikassaan tekemässä kaiken juuri niin kuin työantaja on toivonut. Mutta tästä ajattelumallista huolimatta olen kehittänyt buukkareille vakion vastakysymyksen: Kuka tällä kerralla on halukas tapaamaan minua? Olen nimittäin päättänyt, että sihteerin välityksellä minulta voi tapaamisajan varata vain presidentti, pääministeri tai puolustusvoimain komentaja.

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Tapio Peltomäki

Tapio Peltomäki

Tapio Peltomäki on Tilikeskus-Yhtiöiden omistaja-yrittäjä.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa