Julkaistu 05.09.2014 | Y-lehti | 0

Yrittäjä yrittämisestä Yrittäjänpäivänä

Näin Yrittäjän päivänä aloin miettiä omaa yrittäjyyttäni ja sen 27 –vuotista taivalta. Koen, että yrittäjyys on kuin valtava seikkailu: välillä on kuokka suossa, välillä pää pilvissä, välillä polku tasaisen seesteistä (=tylsää?) ja välillä raivoavan myrskyistä. On ylämäkeä, alamäkeä, nousukiitoa ja laskuhuumaa. Pelkoa ja rohkeutta. Usvaa ja kirkkautta, toivoa ja epätoivoa. Iloa ja surua. Onnea ja pettymystä. Kaiken pohjalla on kuitenkin vahva usko ja luottamus omaan asiaan ja sen kantoaaltoon.

On helppoa tietää, missä mennään, kun joka aamu katsoo peiliin: sieltä löytyvät niin syyt ja selitykset kuin ideat ja ratkaisut. Eipä tarvitse ympäristöä syytellä tai tilannettaan manailla. Peilistä löytyvät myös kiitokset ja kannustukset, joita ei saa unohtaa! Me kaikki tarvitsemme peukutusta.

Koen, että kaikki yrittäjävuosieni kokemukset ovat olleet tarpeen oman kehitykseni kannalta. Yrittäjän polku on siten myös aina vahva oppimisen ja kehittymisen polku. Totuus on: päivääkään en vaihtaisi pois! En, vaikka olisin monissa tilanteissa voinut muissa yhteyksissä päästä paljon helpommalla – tai halvemmalla. Jos sitä olen yrittänyt, ovat asiat palautuneet eteeni bumerangin tavoin. Yrittäjän vastuu on vankkumaton, eikä sitä voi siirtää muualle.

Yrittäjyys tuo myös vapautta ja aito vapaus tulee aina kurinalaisesta toiminnasta ja sitoutumisesta tärkeisiin asioihin ja tekemiseen. Se on vapautta valita oma suuntansa, tavoitteensa, asiakkaansa ja tarjontansa. Vapautta päättää, paljonko tekee töitä ja paljonko pitää vapaata. Tiedän, että tämä on monelle yrittäjälle haasteellinen kohta, eikä aina helppoa toteuttaa, niin kuin ehkä toivoisi. Kaiken pohjalla on kuitenkin oma päätös siitä, miten asian kulloinkin ratkaisee. Loppu on vain tehdyn päätöksen mukaista toimintaa. Oman päätöksen. Ellei homma miellytä tai toimi, sitä yleensä voi ja kannattaakin muuttaa.

Yrittäjyys on minulle elämäntapa. Yrittäminen on lopultakin ”vain elämää”, aivan kuten kenen tahansa elämä omine mutkineen ja suorineen. Jokainen – oli sitten virallisesti yrittäjä tai ei - on siten viime kädessä aina oman elämänsä yrittäjä. Toivotan siis kaikille niin yrittäjäkollegoille kuin muille elämänyrittäjille aurinkoista Yrittäjänpäivää!

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Erica Selin

Erica Selin

Erica Selin on turkulainen yrittäjä, liikkeenjohdon konsultti ja yritysvalmentaja, joka uskoo, että yksikin oivallus riittää muutokseen.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa