Julkaistu 13.11.2014 | Y-lehti | 0

Missä on fokus, keskittyminen ja läsnäolo?

Näin Facebookissa videon, missä lihaksikas mies tekee mitä ihmeellisempiä liikkeitä, hyppyjä ja ilmakuperkeikkoja välillä kahden, välillä yhden käden tai jalan varassa. Ihastelin hänen taitoaan ja yhtäkkiä aloin miettiä, mistä kaikesta tämä hieno ja täydellisesti hallittu lopputulos oikeasti koostuu. Tämä, kuten yleensäkin kaikki niin elämässä kuin työssä, on monen tekijän summa.

 Kyseisen taiturin fokus, eli huomion kohde, on vahvasti tekemisessä. Hän myös keskittyy vahvasti tekemiseensä, eikä keskittyminen herpaannu hetkeksikään. Hänen läsnäolonsa on täydellistä ja uskaltaisin väittää, ettei hänen mielessään pyöri tuolla hetkellä muut asiat kuin se, mitä juuri ollaan tekemässä. Lopputuloksena on niin mielen kuin kehon saumaton yhteistyö ja täydellinen hallinta. Puhumattakaan siitä, paljonko hän on harjoitellut päästäkseen tuolle tasolle. Säännöllisesti, määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti. Kaiken tuon pohjalla täytyy myös olla tahto ja motivaatio. Ja luonnollisesti myös vahva usko itseensä. Tietämättä em. taiturin taustoista, lähtökohdista tai syistä, voisi kuvitella, että hän tuskin on lähtenyt harjoittelemaan ihan pakosta ja pakottamalla. Voi toki olla, että toimimalla näin hän on nähnyt tilanteessaan kenties uuden mahdollisuuden päästä eteenpäin elämässään, joka on antanut alkusysäyksen asialle. Lisäksi myös ympäristön muut puitteet ovat olleet tukemassa asiaa.


Tulipa vain mieleeni, miten suomalainen työelämä muuttuisi, kun em. asioita saataisiin vahvemmin valjastettua eri työyhteisöjen ja organisaatioiden hyväksi? Kun fokus olisi esimerkiksi onnistumisissa ja hyvin olevissa asioissa, eikä niin vahvasti epäkohdissa? Keskityttäisiin oleellisiin asioihin, eikä tuhlattaisi niin paljon aikaa merkityksettömiin asioihin? Oltaisiin vahvemmin läsnä vuorovaikutustilanteissa ja tultaisiin paremmin kuulluiksi? Vahvistettaisiin em. toimintatapoja toimimalla tällä tavoin koko ajan? Luotaisiin yksinkertaisesti vahvempi hyvän mielen ja onnistumisten kulttuuri omaan yritykseen? Luotettaisiin enemmän ns. ”muumien kantoaaltoon”, jonka mukaan elämässä on välillä ylämäkiä ja välillä alamäkiä? Silti kantoaalto jaksaa kuljettaa elämässä eteenpäin, kohti tavoitteita ja kaikkea hyvää.

 
Kuulostaako idealistiselta? Ehkä. Silti olemme kaikki kuulleet erilaisia menestystarinoita niin Suomesta kuin maailmalta, joiden pohjalla on juuri em. asiat. Olisiko nyt aika tarkemmin pysähtyä miettimään, voisiko näistä kohdista löytää uutta potkua omaan tekemiseen?  Näin loppuvuonna onkin hyvä taas tarkistaa oma suunta ja suunnata keula entistä tarkemmin kohti omia tavoitteita.

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Erica Selin

Erica Selin

Erica Selin on turkulainen yrittäjä, liikkeenjohdon konsultti ja yritysvalmentaja, joka uskoo, että yksikin oivallus riittää muutokseen.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa