Julkaistu 11.12.2014 | Y-lehti | 1

Voimakas johto ja yhteinen tahto

Huhtikuun eduskuntavaalit lähestyvät ja puheet kovenevat. Näyttää kuitenkin siltä, että puoluejohtajat pyrkivät profiloitumisen sijaan hakemaan yhdistäviä tekijöitä ja samanlaisia tilanneselvityksiä. Valetaan pohjaa tulevalle hallitukselle, minkä seurauksena poliittinen keskustelu on hämmästyttävän huoletonta ja sisällyksetöntä.

Yhdestä suusta puolueet toistavat maamme vaikeaa taloudellista tilannetta ja sitä, että vain uusien työpaikkojen luomisella voidaan veropohjaa kasvattaa. Liikuttava yksimielisyys vallitsee myös siitä, että mitään veroja ei voida enää kiristää. Mielipiteissä ollaan pääosin samaa suuta siitäkin, että jotain pitäisi tehdä eikä nykyinen meno voi jatkua.

Mutta vaikka kuinka tarkkaan yritän lukea poliittisten johtajien ja rivipoliitikkojen kirjoituksia sekä kuunnella heidän puheitaan, en parhaalla tahdollanikaan kykene löytämään toimintaehdotuksia. Missä on konkretia? Miten pystyn päättämään kenelle annan arvokkaan ja ainoan ääneni? Missä ovat todelliset suunnannäyttäjät ja heidän osoittamansa toiminnan päämäärä? Äänestäjänä ja yrittäjänä kaipaan johtajaa ja johtajuutta, joka kertoo suunnan ja keinot tavoitteeseen pääsemiseksi.

Tätä kirjoittaessani on kulunut 75 vuotta Talvisodan alkamisesta. Suomi selvisi sotilaallisesti ja taloudellisesti kauhistuttavasta ajanjaksosta, koska meillä oli yhteinen tahto sekä voimakas ja seuraavia vaaleja pelkäämätön johto. Euroopan kiristyneestä tilanteesta huolimatta Suomen tämän päivän välitön uhka ei onneksi ole sotilaallinen, mutta taloudellisesti tummassa tilanteessa tarvitsemme Talvisodan henkeä.

Tarvitsemme siis lujaa poliittista johtajuutta. Ääneni etsiikin ihmistä, joka uskaltaa astua eteen ja kertoa, mihin suuntaan hänellä on tahto Suomea johtaa. Ja ennen kaikkea millä päätöksillä ja teoilla hän tahtonsa toteuttaa.

Osallistu keskusteluun

Ilpo 23.12.2014 klo 09:17
Oikein puhuttu.Nyt tarvitaan suoraselkäistä johtamista edestä puskista huutelun sijaan.

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Tapio Peltomäki

Tapio Peltomäki

Tapio Peltomäki on Tilikeskus-Yhtiöiden omistaja-yrittäjä.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa