Julkaistu 01.06.2015 | Y-lehti | 2

Lupaava ja oikea suunta

Juha Sipilän hallituksen ohjelma vaikuttaa lähes epäuskottavalta. Yritysmaailmasta tuttu tapa johtaa tuntuu joka tapauksessa tehokkaalta tavalta aloittaa talkoot. Hallitusohjelma vahvistaa yrittäjyyttä, omistajuutta ja yritysten rahoitusasemaa. Hallitus sitoutuu myös edistämään sukupolvenvaihdoksia keventämällä perintöveroa ja arvioimalla muita kehittämistarpeita. Käytännön toimenpiteet ratkaisevat, eli nähtäväksi jää, voisiko tämä kaikki olla oikeasti totta.

Hallituksen veropoliittiset linjaukset ja niistä johdetut verotuksen kärkitavoitteet ovat positiivista luettavaa. Hallitus lupaa verotuksen kannustavan tekemään työtä, yrittämään, työllistämään, ottamaan riskiä, omistamaan, investoimaan ja sijoittamaan Suomessa. Juuri sitä, mitä me yrittäjät haluamme maan hallitukselta.

Viime hallituskautta leimasi verotuksen ennakoimattomuus ja epäjohdonmukaisuus. Asioita tuotiin julkisuuteen keskeneräisinä ja jo ilmoitettuja muutoksia muutettiin. Sipilän hallitusohjelma lupaa selvyyden verotuksen yleislinjasta heti vaalikauden alussa.

Uusi pääministeri toi jo hallitusneuvotteluihin selvän yritysjohtamisen otteen. Hän osoitti etujärjestöille, kuka maassamme käyttää ylintä päätöksentekovaltaa. Hyvä niin. Työnantaja- ja työntekijäpuolen järjestöt saavat toki vielä mahdollisuuden näyttää vastuunkantokyvykkyytensä kesän sopimusneuvotteluissa. Niissä neuvotteluissa on neuvottelupöydän molemmin puolin mahdollisuus osoittaa, kumpi on tärkeämpää, Suomen tulevaisuus vai vain saavutetuista eduista kiinni pitäminen. Jotenkin vaikuttaa siltä, että tavallinen suomalainen on etujärjestöjä kriisitietoisempi. Mahtavatko etujärjestö- ja liittojohtajat jäädä yksin uhittelemaan?

Positiivisen luottavainen, se on päällimmäinen tunteeni. Yritysjohtamisesta on malliksi Suomen yhteisten asioiden hoitamisessa. Nyt on hyvät suunnitelmat tehty ja homma on aloittamista vaille valmis.

Osallistu keskusteluun

tilulii 02.06.2015 klo 14:20
Epäilen ettei tämä hallituksen ohjelma luo yhtään sen enempää työpaikkoja kuin edellisen hallituksenkaan aikana. Taitaa käydä taas toisin päin. Ettei vaan taas eurot livahda bonuksina ja palkkioina yritysten johtoportaiden taskuun.

yrittäjä 03.06.2015 klo 19:41
Virkamiehille samanpituiset kesälomat kuin yksityisellä puolella.

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Tapio Peltomäki

Tapio Peltomäki

Tapio Peltomäki on Tilikeskus-Yhtiöiden omistaja-yrittäjä.

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Kun ääni ratkaisee

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa