Julkaistu 01.06.2015 | Y-lehti | 2

Lupaava ja oikea suunta

Juha Sipilän hallituksen ohjelma vaikuttaa lähes epäuskottavalta. Yritysmaailmasta tuttu tapa johtaa tuntuu joka tapauksessa tehokkaalta tavalta aloittaa talkoot. Hallitusohjelma vahvistaa yrittäjyyttä, omistajuutta ja yritysten rahoitusasemaa. Hallitus sitoutuu myös edistämään sukupolvenvaihdoksia keventämällä perintöveroa ja arvioimalla muita kehittämistarpeita. Käytännön toimenpiteet ratkaisevat, eli nähtäväksi jää, voisiko tämä kaikki olla oikeasti totta.

Hallituksen veropoliittiset linjaukset ja niistä johdetut verotuksen kärkitavoitteet ovat positiivista luettavaa. Hallitus lupaa verotuksen kannustavan tekemään työtä, yrittämään, työllistämään, ottamaan riskiä, omistamaan, investoimaan ja sijoittamaan Suomessa. Juuri sitä, mitä me yrittäjät haluamme maan hallitukselta.

Viime hallituskautta leimasi verotuksen ennakoimattomuus ja epäjohdonmukaisuus. Asioita tuotiin julkisuuteen keskeneräisinä ja jo ilmoitettuja muutoksia muutettiin. Sipilän hallitusohjelma lupaa selvyyden verotuksen yleislinjasta heti vaalikauden alussa.

Uusi pääministeri toi jo hallitusneuvotteluihin selvän yritysjohtamisen otteen. Hän osoitti etujärjestöille, kuka maassamme käyttää ylintä päätöksentekovaltaa. Hyvä niin. Työnantaja- ja työntekijäpuolen järjestöt saavat toki vielä mahdollisuuden näyttää vastuunkantokyvykkyytensä kesän sopimusneuvotteluissa. Niissä neuvotteluissa on neuvottelupöydän molemmin puolin mahdollisuus osoittaa, kumpi on tärkeämpää, Suomen tulevaisuus vai vain saavutetuista eduista kiinni pitäminen. Jotenkin vaikuttaa siltä, että tavallinen suomalainen on etujärjestöjä kriisitietoisempi. Mahtavatko etujärjestö- ja liittojohtajat jäädä yksin uhittelemaan?

Positiivisen luottavainen, se on päällimmäinen tunteeni. Yritysjohtamisesta on malliksi Suomen yhteisten asioiden hoitamisessa. Nyt on hyvät suunnitelmat tehty ja homma on aloittamista vaille valmis.

Osallistu keskusteluun

tilulii 02.06.2015 klo 14:20
Epäilen ettei tämä hallituksen ohjelma luo yhtään sen enempää työpaikkoja kuin edellisen hallituksenkaan aikana. Taitaa käydä taas toisin päin. Ettei vaan taas eurot livahda bonuksina ja palkkioina yritysten johtoportaiden taskuun.

yrittäjä 03.06.2015 klo 19:41
Virkamiehille samanpituiset kesälomat kuin yksityisellä puolella.

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Tapio Peltomäki

Tapio Peltomäki

Tapio Peltomäki on Tilikeskus-Yhtiöiden omistaja-yrittäjä.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa