Julkaistu 18.08.2015 | Y-lehti | 0

Siis mitä - tulosta 4 %:n Taktiikalla?

Miltä tuntuisi toimia yrityksessä, jossa tarvittavat muutokset saadaan vietyä läpi loppuun asti, uudet käytännöt saadaan otettua myös pysyvästi käyttöön, kaikki tekevät, mitä on kulloinkin sovittu ja vielä hyvällä fiiliksellä ja ilman stressiä? Ei liene vaikea arvata. - Vaan voiko tämä olla totta ja edes mahdollista? Kyllä voi – 4%:n Taktiikalla!™

 

Yritystoiminnassa on usein ja jatkuvasti tarvetta erilaisille muutoksille. Myyntiä tarvitaan lisää, tuottavuutta pitää parantaa, läpimenoaikoja tulisi lyhentää, palaverikäytännöt on saatava toimiviksi, asiakaspalvelu enemmän asiakasta huomioivaksi, jonotusaikoja pitäisi lyhentää, kehittämistoimenpiteille pitäisi löytää tekijöitä ja resursseja, henkilöstön oma-aloitteisuutta pitäisi lisätä jne. Lista on todella pitkä ja kaikki ovat tärkeitä asioita, luonnollisesti yrityksestä riippuen. Kaikkea ei kuitenkaan voida tehdä yhdellä kertaa, sillä minkään organisaation resurssit eivät riittäisi siihen. Yhdenkin muutoksen läpivieminen sitoo resursseja yleensä varsin paljon. - Mitä siis kannattaisi tehdä?

 

Fysiikasta tiedetään, että pieni lampi jäätyy kokonaan, kun sen pinnasta on jäätynyt 4%. Tarvitaan siis 4 %:n alku,  ja loppu meneekin omalla painollaan, kun olosuhteet säilyvät samanlaisina. Mielenkiintoisinta on, että niinkin pieni määrä kuin 4 %:n  muutos tai kehitys riittää totaaliseen muutokseen. Tunnettua on myös se, että fysiikan lait toimivat kaikkialla, vaikka et niihin uskoisikaan. Jos hyppäät ilmaan, putoat varmasti aika nopeasti alas painovoiman vaikutuksesta.

 

Entä voivatko fysiikan lait toimia myös yritystoiminnassa? Kyllä voivat ja se on myös erittäin todennäköistä! Kun meillä on tarve muuttaa jotakin omassa yritystoiminnassamme tai jollakin elämän alueella, meidän tarvitsee vain tunnistaa vipuvoimaisimmat tekijät ja panostaa niihin. Nämä edellyttävät usein vain noin 4 %:n muutosta toimintatapaan ja lopputulos on kuitenkin täysin erilainen. Tulosta alkaa siis syntyä 4 %:n Taktiikalla™ varsin nopeasti.

 

Henkisesti helpottavaa on tieto, että ei tarvitse tehdä paljoa, kunhan löytää oikeat asiat ja tekee niitä. Kysymys onkin, kuinka tunnistaa oikeat ja vipuvoimaisimmat, että muutos tapahtuu oikeaan suuntaan – ja vielä pysyvästi?  

 

Kun haluat lisätietoa aiheesta, piipahda nettisivuillamme www.selinselin.fi ja tule myös maksuttomaan teemailtapäivään joko 27.8. Turussa tai 1.9. Salossa.

 

4%:n Taktiikalla™ - se kannattaa!

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Jarmo Selin

Jarmo Selin

Jarmo Selin on turkulainen yrittäjä, liikkeenjohdon konsultti ja yritysvalmentaja, joka uskoo, että voittaja on se, jolla on eniten näkökulmia asioihin.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa