Julkaistu 18.08.2015 | Y-lehti | 0

Siis mitä - tulosta 4 %:n Taktiikalla?

Miltä tuntuisi toimia yrityksessä, jossa tarvittavat muutokset saadaan vietyä läpi loppuun asti, uudet käytännöt saadaan otettua myös pysyvästi käyttöön, kaikki tekevät, mitä on kulloinkin sovittu ja vielä hyvällä fiiliksellä ja ilman stressiä? Ei liene vaikea arvata. - Vaan voiko tämä olla totta ja edes mahdollista? Kyllä voi – 4%:n Taktiikalla!™

 

Yritystoiminnassa on usein ja jatkuvasti tarvetta erilaisille muutoksille. Myyntiä tarvitaan lisää, tuottavuutta pitää parantaa, läpimenoaikoja tulisi lyhentää, palaverikäytännöt on saatava toimiviksi, asiakaspalvelu enemmän asiakasta huomioivaksi, jonotusaikoja pitäisi lyhentää, kehittämistoimenpiteille pitäisi löytää tekijöitä ja resursseja, henkilöstön oma-aloitteisuutta pitäisi lisätä jne. Lista on todella pitkä ja kaikki ovat tärkeitä asioita, luonnollisesti yrityksestä riippuen. Kaikkea ei kuitenkaan voida tehdä yhdellä kertaa, sillä minkään organisaation resurssit eivät riittäisi siihen. Yhdenkin muutoksen läpivieminen sitoo resursseja yleensä varsin paljon. - Mitä siis kannattaisi tehdä?

 

Fysiikasta tiedetään, että pieni lampi jäätyy kokonaan, kun sen pinnasta on jäätynyt 4%. Tarvitaan siis 4 %:n alku,  ja loppu meneekin omalla painollaan, kun olosuhteet säilyvät samanlaisina. Mielenkiintoisinta on, että niinkin pieni määrä kuin 4 %:n  muutos tai kehitys riittää totaaliseen muutokseen. Tunnettua on myös se, että fysiikan lait toimivat kaikkialla, vaikka et niihin uskoisikaan. Jos hyppäät ilmaan, putoat varmasti aika nopeasti alas painovoiman vaikutuksesta.

 

Entä voivatko fysiikan lait toimia myös yritystoiminnassa? Kyllä voivat ja se on myös erittäin todennäköistä! Kun meillä on tarve muuttaa jotakin omassa yritystoiminnassamme tai jollakin elämän alueella, meidän tarvitsee vain tunnistaa vipuvoimaisimmat tekijät ja panostaa niihin. Nämä edellyttävät usein vain noin 4 %:n muutosta toimintatapaan ja lopputulos on kuitenkin täysin erilainen. Tulosta alkaa siis syntyä 4 %:n Taktiikalla™ varsin nopeasti.

 

Henkisesti helpottavaa on tieto, että ei tarvitse tehdä paljoa, kunhan löytää oikeat asiat ja tekee niitä. Kysymys onkin, kuinka tunnistaa oikeat ja vipuvoimaisimmat, että muutos tapahtuu oikeaan suuntaan – ja vielä pysyvästi?  

 

Kun haluat lisätietoa aiheesta, piipahda nettisivuillamme www.selinselin.fi ja tule myös maksuttomaan teemailtapäivään joko 27.8. Turussa tai 1.9. Salossa.

 

4%:n Taktiikalla™ - se kannattaa!

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Jarmo Selin

Jarmo Selin

Jarmo Selin on turkulainen yrittäjä, liikkeenjohdon konsultti ja yritysvalmentaja, joka uskoo, että voittaja on se, jolla on eniten näkökulmia asioihin.

Trans Aarnio Oy

Trans Aarnio Oy

Autokuljetuksia, Kuljetusliikkeitä, Maanrakennusala, Paalutustöitä, Rakentaminen

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa