Julkaistu 18.12.2015 | Y-lehti | 0

Katsaus menneeseen ja vähän tulevaa

Terveisiä MindFitista! Vuoden päättyessä lyhyt katsaus menneeseeen ja vähän valotusta tulevaan:

 

Kuluneen vuoden aikana olen henkilökohtaisesti ottanut asiakseni verkostoitumisen ja vaikuttamisen. Olen kirjoittanut eri lehtiin (kuten TS ja Kauppalehti) sekä aloittanut mm. täällä blogikirjoittajana. Vaalien alla keskustelin aktiivisesti jokaisen puolueen kansanedustajaehdokkaiden kanssa puhuen mm. PK-yritysten puolesta, kuten yritysten välisistä pitkistä maksuajoista - asia oli niin keskeinen, että kaikkien puolueiden edustajat olivat kanssani samoilla linjoilla.

 

Oman maininnan ansaitsee LinkedIN. Aktiivisuuteni siellä palkittiin mm. LinkedIN:in tarjoaman ilmaisen verkostoitumiskoulutuksen myötä. He ottivat Irlannin konttorista yhteyttä, kun huomasivat, että pienessä Suomessa joku uusi some-vaikuttaja aiheuttaa ennen näkemätöntä hämmennystä (positiivisessa mielessä J). Keskeinen oppini sosiaalisesta mediasta on, että se toimii paljon tehokkaammin yksityishenkilöiden kuin yritysten välillä. Jos sinulla on siellä painavaa sanottavaa, sinua kuunnellaan ja yrityksestäsi kiinnostutaan sitä kautta. Jos et vielä ole verkostossani, niin kontaktoi ihmeessä: fi.linkedin.com/in/karislinkedinpage

 

Yksi tuoreimmista tuttavuuksistani verkostoitumismaailmassa on BNI (http://www.bni.fi) , jonka kautta olen saanut tutustua eri alojen intohimoisiin yrittäjiin useassa eri kaupungissa. BNI on luonteva tapa päästä tapaamaan potentiaalisia asiakkaita ilman agressiivista myyntityötä.

 

Uusien kontaktien kasvun kannustamana keskityn itse tulevana vuonna entistä enemmän johdon ja avainhenkilöiden headhunttiin. Jatkan myös meneillään olevaa henkilöarviointimenetelmien kehittämistä yhdessä yliopistojen ja yhteistyöyritysten kanssa. Lähestymistapamme on kognitiivinen tutkimus yhdistettynä toimialakohtaiseen osaamiskartoitukseen.

 

Vaikka kvartaalitalous jyllää edelleen Suomessa, ja henkilöstöpolitiikka on monessa paikassa jo vuosia ollut varsin lyhytnäköistä, olemme viimeisen vuoden aikana saaneet iloksemme huomata, että yhä useammat yritykset ovat pystyneet murtamaan lama-ajan trendin, ja olleet valmiita perehdyttämään uusia tekijöitä ja tekemään yhä pidemmän tähtäimen rekrytointeja ja konsulttihankintoja.

 

Mukavaa loppuvuotta ja tapaamisiin ensi vuonna!

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Kari Härkönen

Kari Härkönen

Kari Härkönen on toimialakohtaiseen henkilöarviointiin ja eksperttiyden mittaamiseen erikoistunut insinööri ja kognitiotieteilijä MindFit Consulting Oy:stä.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

02/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.02.2021


Seuraa meitä somessa