Julkaistu 03.08.2016 | Y-lehti | 0

Pääasiat kunnossa

Me suomalaiset emme ihan helposti kerro henkisestä hyvinvoinnistamme. Fyysisiä vaivojaan ja sairauksiaan on paljon helpompi jakaa kuin se, että fiilis on matala eikä elämä maistu. Toki tästäkin löytyy eroja, mutta ei ole kovin helppoa sanoa ääneen voivansa huonosti. Vaikeaa on myös puuttua toisen ihmisen olotilaan, vaikka näkisikin ettei hänellä ole kaikki kunnossa. Mielenterveysasioissa varhainen puuttuminen tilanteeseen on ensiarvoisen tärkeää. Esimerkiksi masentunut ihminen ei itse ehkä jaksa hakea apua ja hän saattaa ajatella, ettei apua kuitenkaan saa, vaikka hakisi. Ehkä hän pitää itseään niin arvottomana, ettei ansaitse apua. Meistä kukaan ei kuitenkaan tee mitään väärää eikä vahinkoa, jos tarttuu toista hihasta ja kysyy mitä kuuluu. Ja myös kuuntelee vastausta.

Keväällä yrittäjäjärjestö teki yhteistyötä Suomen Mielenterveysseuran kanssa ja Ruissalon Kylpylässä järjestettiin kahden päivän maksuton hyvinvointikoulutus. Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä toimintamalli, joka tukee pk-yrittäjien henkistä hyvinvointia ja arjessa jaksamista koulutusten, vertaisryhmätoiminnan ja yhteistyön avulla.

Meitä oli keväällä ryhmässä 9 yrittäjää – miehiä ja naisia, eri aloilta, eri ikäisiä, eri taustaisia. Meitä kaikkia yhdisti kiinnostunut mielenterveyteen, halu oppia itsestämme ja toisistamme uutta ja saada työkaluja kohdatessamme tilanteita, joissa huomaamme, että apua olisi tarpeen. Kurssilla käytiin läpi keskustellen rankkojakin aiheita – perheväkivaltaa, itsetuhoisuutta, kuolemaa, päihdeongelmia. Rankoista aiheista huolimatta kurssi oli erittäin antoisa ja virkistävä.

Ohjaajamme käytti sopivasti välillä harjoituksia ja parityöskentelyä – puhumattakaan siitä, että pääsimme nauttimaan kylpylän seisovasta lounaspöydästä. Oli kerrankin kokonainen päivä vain minulle ilman puhelinta ja sähköpostia. Ryhmässä oli hyvä ja luottamuksellinen henki. Jokainen sai jakaa juuri sen verran ajatuksiaan kuin itse halusi.

Koulutus on saamassa jatkoa syksyllä ja ilmoittautuminen on jo auki. Koulutus on sunnuntaina 28.8. klo 9-16 ja sunnuntaina 11.9. klo 9-16. Mukaan mahtuu 15 henkeä ja koulutus lounaineen on maksuton. Linkin löydät aluejärjestön nettisivuilta. Omasta kokemuksesta suosittelen osallistumista. Kulunut viisaus on, että yritys voi juuri niin hyvin kuin yrittäjä voi. Yrityksen pyörittäminen vaatii paljon muitakin taitoja kuin taloushallintoa ja ammattialan hallintaa. Siinä pitää olla pääasiat kunnossa, että kestää painetta.

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Anne Silver

Anne Silver

Anne Silver on verhoilija-entisöijä ja V-S Yrittäjien varapuheenjohtaja, joka on ylpeä yksinyrittäjyydestään ja (veh)maalaisuudestaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa