Julkaistu 31.08.2017 | Y-lehti | 0

Uusi ja ihmeellinen Big Data

Lähes jokaisessa PK-ja sitä suuremmassa yrityksessä haetaan nyt osaajia erilaisille ’big datan’ käsittelijöille, jotta yritysten vuosien varrella keräämä tieto saataisiin hyötykäyttöön. Yritys voi esimerkiksi haluta ymmärtää paremmin asiakaskuntansa ostokäyttäytymistä tuottaakseen heille sopivia palveluita juuri oikealla hetkellä, kun tarve on käsillä ja ostaja oikeassa mielentilassa painaakseen tilausnappia.

 

Haasteena on se, että yritysten data voi olla pirstoutunut erilaisille tietovarasto- ja kantaratkaisuille, ja oleellisen tiedon löytäminen voi olla äärimmäisen hidasta, tai jopa mahdotonta. Tarvitaan siis todellisia datan analysointiin erikoistuneita asiantuntijoita. Seuraava haaste tuleekin sopivan asiantuntijan, konsultin tai yhteistyötahon etsimisessä. Jotkut markkinaportaiden edustajat (kuten rekryfirmojen työnvälittäjät ja yritysten HR-ihmiset) puhuvat Big Datasta ymmärtämättä sen kummemmin, mistä on kyse. He saattavat luulla, että kyseessä on joku uusi hieno työkalu, vaikka alan asiantuntijat tietävät, että samaa bittiä siellä servereissä ja pilvissä virtaa kuin ennenkin – sitä tosin on paljon enemmän kuin vuosi sitten, ja vielä enemmän kuin muutama vuosi sitten, ja niin edelleen.

 

Loppujen lopuksi kyseessä on vain markkinatermi. Dataa on analysoitu iät ja ajat, ja alan eksperttejä on Suomessa saatavilla. Yritysten ei siis tule olla liikaa huolissaan. Osaavat tekijät ovat toki tälläkin hetkellä jossain analysoimassa ja optimoimassa asiakkaidensa tietovarastoja tuottavaan käyttöön, mutta hyvin alaan perehtyyneen rekrytoijan tai headhunterin avulla sopivat tekijät kyllä löytyvät.

Toivotan tuottoisaa syksyä kaikille – myös yrittäjille, jotka haluavat ymmärtää asiakkaistaan keräämiään tietoja, sekä heille, jotka ovat vielä miettimässä, että mitä tietoa ylipäätään kannattaa kerätä.

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Kari Härkönen

Kari Härkönen

Kari Härkönen on toimialakohtaiseen henkilöarviointiin ja eksperttiyden mittaamiseen erikoistunut insinööri ja kognitiotieteilijä MindFit Consulting Oy:stä.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

02/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.02.2021


Seuraa meitä somessa