Julkaistu 11.09.2017 | Y-lehti | 0

5 syytä kerätä ja syödä sieniä

Suomalaisten ruokavaliossa sieniä käytetään keskimäärin vain noin neljä grammaa päivässä. Sieniä kannattaisi kuitenkin hyödyntää enemmänkin, sillä niillä on lukuisia terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Alla 5 syytä suunnata sienimetsälle ja käyttää sieniä ruuanlaitossa enemmän.

1. Hyötyliikunta ja ulkoilun terveysvaikutukset.

2. Sienissä on runsaasti vitamiineja ja mineraaleja ja ne sisältävät myös kuituja ja antioksidantteja. Sienissä on paljon kaliumia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia sekä seleeniä. Kivennäisaineita on eniten sienen lakissa.

3. Sienillä on helppo keventää ruokavaliota korvaamalla esimerkiksi osa punaisesta lihasta sienillä. Sienet sisältävät vain vähän rasvaa, mutta paljon ravintoaineita.

4. Sienissä on enemmän proteiinia kuin vihanneksissa keskimäärin. Herkkutatti on proteiinin suhteen yksi parhaista sienilajeista.

5. Luonnonsienet sisältävät paljon D2-vitamiinia. Kanttarellit ja suppilovahverot ovat parhaita D-vitamiininlähteitä. D-vitamiini säilyy hyvin myös pakastetuissa sienissä.

 

Jos sienet eivät sellaisenaan maistu itselle tai muille perheenjäsenille, niin kannattaa kokeilla erilaisia valmistustapoja: grillaa, täytä, soseuta taikinan joukkoon tai pilko pieniksi paloiksi lempiruuan sekaan. Meillä taapero onneksi syö innolla sienet sekä omalta että vanhempien lautasilta… Mukavaa alkanutta syysviikkoa kaikille! :)

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Lotta Harju

Lotta Harju

Lotta Harju on fysioterapeutti ja personal trainer. Aamuvirkku, joka harrastaa valokuvausta, urheilua ja syömistä.

Muuritutkimus Uotila Ky

Muuritutkimus Uotila Ky

3D suunnittelua, Arkeologiset tutkimukset, Laserkeilaus, Vanhojen muurattujen rakennusten korjaaminen

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Pitopalvelu Kirsi Mattila

Liukolantie 124, Rusko

www.pitopalvelumattila.fi

KP max. 80, kaikki tilaisuudet.

Lue uusin näköislehtemme

11/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.11.2017


Seuraa meitä somessa