Julkaistu 26.01.2018 | Y-lehti | 2

Pistin lapset hommiin

Edellisjouluna keksin aikuisille lapsilleni hyvän joululahjan. Lahjoitin kummallekin kymmenen prosenttia pienen kymmenvuotiaan yritykseni osakkeista ja hallituspaikan. Lahja oli muhevan näyttävä, kun osakkeiden substanssiarvo oli kirjattu virallisiin dokumentteihin. Jouluaattona nuorten hallitusjäsenten paketeista kuoriutui pino käyntikortteja, joihin uusi titteli oli painettu.

Viime vuoden alussa uusi hallitus pääsi tarttumaan tositoimiin, eli ryhtymään vastuunkantoon ja vallankäyttöön. Hallituksen kokouksissa ideat lentelivät ja parannusehdotukset listattiin. Vastuualueita jaettiin ja suunnitelmat laitettiin toteutukseen. Voi miten mukavaa oli työskennellä omien innokkaiden ja idearikkaiden lasteni kanssa!

Ensimmäisen yhteisen tilinpäätöksemme jälkeen olemme kaikki ylpeitä siitä, että asetetut tavoitteet on saavutettu ja monet uusista ideoista toteutettu. Tosin kyllä nuorison puntit ja hameenhelmat taisivat tilinpäätösasiakirjoja allekirjoitettaessa hieman tutista. Virisi vakava keskustelu hallituksen jäsenten vastuusta ja siitä, mitä tapahtuisi, jos hallituksen jäsen ei päätöksissään olekaan osannut noudattaa osakeyhtiölain säädöksiä.

Juhlavaan tunnelmaan pääsimme, kun poksautimme kuohuviinipullon korkin ensimmäisten pienten osinkojen maksupäivänä.

Yksinyrittäjän työssäni on uusi vire, koska raportoin puuhistani muillekin kuin itselleni ja verottajalle. Se tuo yllättävän paljon ryhtiä. On myös mielenkiintoista vaihtaa vahdinta-asetelmaa. Lapseni tivaavat nykyisin minulta, olenko hoitanut kaikki sovitut asiat.

Kaikkein suurinta iloa tunnen siitä, että olen pystynyt tarjoamaan kahdelle nuorelle liiketalouden opiskelijalle mahdollisuuden päästä oikeasti mukaan yrityksen toimintaan, päätöksentekoon ja vastuun kantamiseen. Suosittelen muillekin, että laitatte lapset hommiin. Se kannattaa!

Osallistu keskusteluun

Tapio 30.01.2018 klo 12:35
Hienoa!

Tapio Särvä, kauppias Muovitukku Oy 10.02.2018 klo 11:30
Hei. Onnitteluni ideastasi ja toteutuksestasi. Teit sen juuri heille sopivaan aikaan ja mikä parasta: molemmat opiskelevat vielä kaupallisella puolella. Olen itse perheineni kohta saman tilanteen edessä ja heistä näkee jo nyt kuinka tietotekniikkasidonnaisia seur. sukupolvi on. T: Tapio Särvä, kauppias Muovitukku Oy.

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Anne Pentti

Anne Pentti

Anne Pentti on naantalilainen tietokirjailija ja kustannusalan yrittäjä, joka kirjoittaa yritysten ja yhdistysten tarinallisia historiikkeja ja yrittäjäelämäkertoja.

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppausjätteen vesikuljetus, Ruoppausta, Vesirakentaminen

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tammiluodon Viinitila

Lemlahti Parainen, Parainen

www.tammiluoto.fi

KP 50-120, R, S.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa