Julkaistu 24.02.2018 | Y-lehti | 0

Iivolle kultaa, tuplat edestä

Biceps Brachii. Aloitan ylevästi latinankielisellä termillä viitaten tietenkin hauislihakseen. Hauis ja erityisesti hauisposeeraus on kautta aikojen ollut miehisen dominanssin ja voiman perikuva. Jo muinaiset kreikkalaiset maskuliiniset jumalat poseerasivat Michel Angelon frescoissa hauiksiaan.

Riippumatta siitä, miten paljon itse hauislihaksella on merkitystä kenenkin henkilön todelliseen kapasiteettiin voimamiehenä tai -naisena, on hauisposeeraus muodostunut ikään kuin ylivoiman ja pärjäämisen ilmentymäksi. Kun taistelija haluaa ilmaista ympärilleen uhoamisen kautta mahdollista ylivoimaansa, tai vaikka vain kohottaakseen itsetuntoaan, hän vetää esiin joko yksikätisen hauiksen pullistuksen tai ns. tuplat edestä. Jälkimmäinen on kuitenkin yleisempi itse voimankoitoksen tai muun suorituksen onnistuttua. Silloin on helpompi näyttää tuplahauikset ikään kuin ylivoimansa kunniaksi.

Maailman muuttuessa vuosituhansien kuluessa pärjäämistä yhteiskunnassa on totuttu mittaamaan monilla muilla elementeillä kuin raa’alla fyysisellä voimalla. Menestystä voidaan punnita erilaisissa yksilösuorituksissa melkein missä tahansa työtehtävässä tai liike-elämän toimissa onnistumisissa, jopa voitollisissa pörssikaupoissa. Niinikään hauisposeeraus on säilynyt kaiken pärjäämisen ilmaisemisen ylivoimaisena ykköstuuletuksena. 

Nyt on kuitenkin aika palata alkukantaiseen voiman ja fysiikan kunnioitukseen, ja lisätä siihen strategisen taistelutaktiikan ja älyn harmoninen symbioosi – sen paras ilmentymä juuri nyt on IIVO NISKANEN. Täysin ansaitusti jo varmana voittajana loistavan suorituksen jälkeen Iivo veti ns. tuplat edestä, vähän ennen maaliviivaa. Iivo – tämän olet ansainnut. Onnea olympiakullan johdosta!

Double Biceps

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Kari Härkönen

Kari Härkönen

Kari Härkönen on toimialakohtaiseen henkilöarviointiin ja eksperttiyden mittaamiseen erikoistunut insinööri ja kognitiotieteilijä MindFit Consulting Oy:stä.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa