Julkaistu 01.03.2018 | Y-lehti | 0

Me tiedämme hyviä tekijöitä!

Työntekijäpula, kohtaanto-ongelma, positiivinen rakennemuutos…iso osa yrityksistä kokee tällä hetkellä haasteeksi yritykselle sopivan työntekijän löytämisen. Tämän vahvistaa myös tuore Pk-yritysbarometri: työvoiman saatavuus estää tai rajoittaa kasvua jo yli puolella yrityksistä. Samaan aikaan reservissä on motivoituneita työnhakijoita.

Varsinais-Suomen Yrittäjät on mukana edistämässä työnantajien ja työntekijöiden kohtaamista osana Töissä täällä-verkostoa. Verkosto jakaa vinkkejä työllistämiseen, auttaa oikeanlaisen osaajan löytämisessä ja räätälöi tarvittaessa tukea niin perehdytykseen, kielikoulutukseen kuin monikulttuurisen työyhteisön kehittämiseen.

Verkoston järjestämä Kasvua osaajista -tapahtuma 28.2. kokosi yhteen alueen työllistymistä edistäviä toimijoita kertomaan yrittäjille, että konkreettista apua rekrytointiin on tällä hetkellä hyvin tarjolla kaikenkokoisille ja kaikkien toimialojen yrityksille Varsinais-Suomessa.

Tapahtumassa kuultiin Hyörylaivaosakeyhtiö Ukko-Pekan rekrytointivastaavan Miia Vieltojärven iloiset kokemukset työntekijöiden löytämisestä Baana-pisteen avulla. Kymmeniä rekrytointeja vuosittain tekevänä Miia arvosti palvelun helppoutta ja sujuvuutta: Vieltojärvelle järjestettiin ryhmärekrytointitilaisuus, jossa hän pääsi haastattelemaan yhdellä kertaa useamman potentiaalisen työntekijän, rekrytoi niistä parhaiten tehtävään sopivat, jotka pääsivät työnalkuun yrittäjälle riskittömän rekrytointikokeilun kautta ja tähän liittyvä paperisotakin hoitui yhteistyökumppanin kautta. ”Kannustankin kaikkia uutta työvoimaa etsiviä yrittäjiä olemaan rohkeasti yhteydessä apua tarjoaviin toimijoihin!”, sanoo Vieltojärvi.

Korvan taakse kannattaa laittaa ainakin Baana-piste, Turun Työpiste, Kesäduunaa ja SIB Turku. Näillä kaikilla on tiedossa työnhakijajoukko, josta löytyy tekijöitä erilaisella osaamisella, ammattitaidolla ja kokemuksella, ja he ottavat vastaan toimeksiantoja yrityksiltä. Työvoimahautomot.fi on puolestaan moderni rekrytointisivusto, joka avautuu maaliskuun aikana. Se tarjoaa pk-yrittäjälle helpon tavan jättää työpaikkailmoituksia, tutustua työnhakijoihin ja tehdä mätsäyksiä eri osaamisalueiden perusteella.

Loppuun vielä kaikista vaivattomin tärppi: klikkaa itsesi osoitteeseen www.töissätäällä.fi, tsekkaa yhteystiedot, valitse mieluisin keskustelukumppani ja haasta meidät vastaamaan tarpeeseesi! Pitkällä tähtäimellä tarvitaan rakenteellisia uudistuksia niin koulutusjärjestelmien kuin työmarkkinoiden osalta, mutta tässä ja nyt, pk-yrittäjä saa nopeimman avun yllä olevilta tahoilta. Ratkaistaan kohtaanto-ongelma työpaikka kerrallaan!

Me autamme mielellään tekijöiden löytämisessä!

Miia Vieltojärvi on saanut apua kausityöntekijöiden palkkaamiseen.

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Hanna Tarvainen

Hanna Tarvainen

Hanna Tarvainen työskentelee Varsinais-Suomen Yrittäjissä kehittäen rekrytointimalleja ja edistäen osaavan, maahanmuuttajataustaisen työvoiman saatavuutta pk-yrityksiin.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Pitopalvelu Kirsi Mattila

Liukolantie 124, Rusko

www.pitopalvelumattila.fi

KP max. 80, kaikki tilaisuudet.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa