Julkaistu 03.04.2018 | Y-lehti | 0

Vettä vieroksuvat kasvit à la Eszter

Varsinais-Suomesta löytyy kiinnostavia yrittäjiä. Yksi heistä on Eszter Vidák, ilmakasvien eli tillandsien superasiantuntija. Eszter on 27 ja hänen yrityksensä TillaPallo 10 kuukautta vanha. TillaPallo valmistaa ja myy käsintehtyjä ilmakasviterraarioita. Ne ovat kauniita kodinsisustustuotteita, mainioita lahjoja ja niitä myydään myös palveluna yritysten tiloja koristamaan.

 

Ilmakasvit ovat jännittäviä kasveja: ne saavat ravinteet ilmasta ja niiden hoitamiseksi riittää suihkupullolla suihkuttelu kerran tai pari viikossa. Kukantappajien unelma siis! Hauska yhteensattuma on, että Elias Tillandz – ilmakasvien isoisä - oli 1600-luvulla elänyt turkulainen professori, joka merihädästä selvittyään vaihtoi nimekseen Tillandz. Sama nimi päätyi myöhemmin Linnean toimesta näiden eteläamerikkalaisten ja vettä vieroksuvien kasvien nimeksi, ja tämän rohkean unkarilaisen yritykseksi!

 

”Kun muutin Suomeen 2,5 vuotta sitten, mietin mitä voisin ryhtyä tekemään. Halusin sopeutua Suomeen ja tulla osaksi suomalaista kulttuuria. TillaPallossa yhdistyy tämä fiilis!” kertoo Eszter. ”Unkarilainen avomieheni on asunut Turussa jo 7 vuotta ja työskentelee biologiantutkijana. Hän on auttanut minua yrityksen rakentamisessa alusta alkaen”, kertoo Eszter.  

 

Samantyylisiä tuotteita löytyy markkinoilta jonkun verran, mutta erona on, että TillaPallo tekee yksilöllisiä tuotteita, joiden ainekset teetetään lähellä ja kerätään itse käsin Suomen luonnosta.

”Meille on tärkeää, että materiaalit tulevat Suomesta. Olimme todella tyytyväisiä, kun löysimme Turun läheltä Lasi-Kostamon perheyrityksen, jossa tarvitsemamme lasit puhalletaan. Vuosi sitten perustimme kotiimme oman kasvihuoneen, jossa kasvatamme yli sataa kasvia.” kertoo Eszter.

 

Yrityksen tyypillistä asiakasta on vaikea määritellä, yhdistävänä tekijänä on ainoastaan kiinnostus kodinsisustusta ja muotoilua kohtaa. Tuotteita on ostettu niin lapsille kuin isovanhemmille, miehille ja naisille. Asiakkaita on ollut Suomessa, Ruotsista ja muista pohjoismaista, Isosta-Britanniasta, Amerikasta, Ranskasta, Saksasta, Unkarista…”Meillä on verkkosivu ja verkkokauppa, jossa myymme tuotteitamme. Lisäksi olen osallistunut esimerkiksi joulumarkkinoille. Toimitamme tuotteita myös tarvittaessa suoraan yritykseen tai teemme treffit kaupungille.”

 

Uusi tuotesarja julkaistaan lähiaikoina, ja muitakin ideoita pulppuaa. Uusi tuote on tarkoitettu erityisesti jälleenmyyjille, joita etsitään jatkuvasti lisää. ”Uutena yrittäjänä ei aina ole helppoa mutta onneksi avomieheni auttaa paljon”, sanoo Eszter.

Ja kun asenne on kohdallaan, kaikki on mahdollista: ”Yrittäjänä toimiminen on jännittävämpää kuin työntekijänä oleminen. Minulla on vastuu kaikesta ja kaikki riippuu minusta. Jos minä en tee, kukaan ei tee. Työntekijänä olisi varmasti helpompaa, mutta yrittäjänä olen oma pomoni ja saan siitä hyvän fiiliksen.”

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Hanna Tarvainen

Hanna Tarvainen

Hanna Tarvainen työskentelee Varsinais-Suomen Yrittäjissä kehittäen rekrytointimalleja ja edistäen osaavan, maahanmuuttajataustaisen työvoiman saatavuutta pk-yrityksiin. Hän toimiii myös toimii Varsinais-Suomen Yrityskummien aluekoordinaattorina.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa