Julkaistu 25.05.2018 | Y-lehti | 0

Vuosihuolto ja katsastus, alennus 60 prosenttia

Ainakin kolmelta katsastusyritykseltä tuli kutsukortti ja hintatarjous, kun auton vuosikatsastuksen määräpäivä lähestyi. Silti menin katsastukseen pari päivää myöhässä, sydän pamppaillen matkalla katsastajan luo, koska pelkäsin, että risteyksessä odottelee poliisi ruuvimeisseli tanassa, valmiina irrottamaan katsastamattoman autoni rekisterikilvet.

Auto on aina toiminut hyvin. Samaa ei aina voi sanoa sen kuljettajasta. Housunkaulus kiristää ahdistavasti ja välttelen nauhakenkiä, koska kumartuminen solmimaan nauhoja tuntuu tuskalliselta. Juoksuaskeleita uskallan ottaa vain hengenhädässä, sillä molemmat polvet vaikuttavat epävarmoilta. Iltaisin tehot tuntuvat olevan lopussa jo ennen kymmenen uutisia, mutta olemattomatkin murheet pistävät pyörimään sängyssä heti aamukolmen jälkeen.

Olin aikaisempina vuosina palkkatyössä suuressa yrityksessä. Kutsu terveystarkastukseen ja kuntotesteihin tuli säännöllisesti. Liikuntaan kannustettiin ja ruokailutottumuksista kyseltiin. Silloin tällöin työaikaa sai käyttää liikuntapäivään ja kuntoremonttiin.

Kuten monet muutkin yrittäjät, tiedän omasta mielestäni kaiken terveellisestä elämästä, liikunnan virkistävästä vaikutuksesta ja kropan kevyenä pitävästä ravinnosta. Työn ja vapaa-ajan tasapainon merkityksestä henkiselle hyvinvoinnille pystyisin kirjottamaan kirjan. Noin niin kuin teoriassa. Ja siitä on yllättävän pitkä matka käytäntöön.

Itsellenikin ihmetykseksi sain viimein tällä viikolla kerättyä itseni ja järjestin mikroyritykselleni työterveyshuollon. Muutaman kympin perusmaksulla vuodessa saan tukea hyvinvointiini ja terveyden ylläpitämiseen. Kun asiantuntija sanoo ääneen sen kilomäärän, joka pitäisi vyötäröltä hävittää ja lupaa polvienkin kestävän sen jälkeen paremmin, saan todennäköisesti otettua itseäni niskasta kiinni ja kropan kuntoon. Ennaltaehkäisevästä yrittäjän huollosta Kela korvaa avokätisesti 60 prosenttia kustannuksista ja puolet muistakin palveluista.

Auton vaihdan, kun se täyttää 15 vuotta. Kroppa täytti viime viikolla 58 ja sen olisi tarkoitus kestää vielä mielellään ainakin 30 vuotta. Jatkossa käytän vähemmän autoa ja enemmän hyvin huollettua ja katsastettua kroppaani!

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Anne Pentti

Anne Pentti

Anne Pentti on naantalilainen tietokirjailija ja kustannusalan yrittäjä, joka kirjoittaa yritysten ja yhdistysten tarinallisia historiikkeja ja yrittäjäelämäkertoja.

Jumissa Ay

Jumissa Ay

Elämysmatkailua, Maastoautosafari, Viihdepalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tammiluodon Viinitila

Lemlahti Parainen, Parainen

www.tammiluoto.fi

KP 50-120, R, S.

Lue uusin näköislehtemme

10/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.10.2018


Seuraa meitä somessa