Julkaistu 04.04.2019 | Y-lehti | 0

Lepo on viisautta

Nykypäivänä aivoille löytyy niin paljon virikkeitä, että palautumiseen pitää kiinnittää yhä enemmän huomiota. Töitä tehdään avokonttoreissa melun keskellä ja älypuhelimen useat sovellukset ja sosiaalisen median ilmoitukset pitävät aivot kiireisinä myös vapaa-aikana. Jatkuva vireystila jää helposti päälle ja pahimmassa tapauksessa myös uni häiriintyy.

Pohdin tätä asiaa samassa elämäntilanteessa olevan ystäväni kanssa ja kerroin hänelle, että olen ajatellut konmarittaa elämääni ja ottaa vähän aikaa rennommin. Mietin myös onko tämä jonkun mielestä laiskuutta, mutta hän sanoi oivaltavasti että lepo ei ole laiskuutta, vaan viisautta. Lisäksi jos joku asia tuntuu sinusta oikealta, niin ei ole väliä mitä muut siitä ajattelevat. Jos työkaveri haluaa juosta oravanpyörässä vuodesta toiseen, niin se ei tarkoita sitä, että myös sinun pitäisi tehdä niin.

Ihminen voi parhaiten silloin, kun lepo, toiminta ja uni ovat tasapainossa. Unen lisäksi tarvitaan siis myös muunlaista lepoa sekä mielelle että keholle. Älypuhelimen selaus sängyssä voi tuntua levolta, mutta aivot eivät koe sitä niin. Aivot arvostavat enemmän ”vanhanaikaisia” rentoutumismenetelmiä, kuten:

 - ulkoilu ja liikunta

 - kirjan lukeminen

- musiikin kuuntelu

- saunominen

- hieronta

- rauhallinen hengittely

Samainen ystäväni kertoi, että hänen mummonsa seinällä oli ryijy, jossa luki: ”Kärsi kärsi kärsi ja kirkkaamman kruunun saat.” Korjataan tämäkin väärinkäsitys nyt heti. Kukaan ei saa kirkkaampaa kruunua kärsimällä, ja kukaan tuskin vanhoilla päivillään katuu niitä aikoja, jolloin otti vähän rennommin. Rentoa ja leporikasta huhtikuuta! :)

 

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Lotta Harju

Lotta Harju

Lotta Harju on fysioterapeutti ja personal trainer. Aamuvirkku, joka harrastaa valokuvausta, urheilua ja syömistä.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa