Julkaistu 22.05.2019 | Y-lehti | 0

5 syytä upottaa sormet multaan

Sain äitienpäivälahjaksi kirjan ”Huonekasvien henkiinjäämisopas”. Rakastan erilaisia kasveja, ja ruukkuja löytyy sieltä täältä sisältä ja ulkoa. Joissakin ruukuissa asukasvaihtuvuus on kuitenkin korkea, sillä kaikki kasvit eivät vain pysy hengissä minun käsittelyssäni... Pikkuhiljaa olen kuitenkin löytänyt sellaisia kasveja, jotka säilyvät hengissä olosuhteista riippumatta. On palkitsevaa seurata kasvien kasvua pikku taimista isoiksi kasveiksi, ja myös niiden hoitaminen on jonkinlaista terapiaa.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet puutarhan ja kasvien hoidon erittäin hyväksi sekä mielen että kehon terveydelle. Haravointi, kuokkiminen, kastelu, taimien ja siementen istuttaminen, rikkaruohojen nyppiminen sekä kasvun seuraaminen ovat kaikki terveyttä edistävää toimintaa. Alla puutarhanhoidon 5 terveysvaikutusta.

1. Saat tuoretta ja terveellistä lähiruokaa ja valitset enemmän vihanneksia lautasellesi.

2. Puutarhanhoito lievittää stressiä ja kohentaa mielialaa.

3. Hengität raitista ilmaa ja pääset nauttimaan auringosta.

4. Saat monenlaista hyötyliikuntaa.

5. Puutarhanhoito ylläpitää aivojen terveyttä ja ehkäisee dementiaa.

Jos sinulla ei ole omaa puutarhaa, niin kasvien kasvattaminen onnistuu yhtä hyvin myös sisätiloissa tai parvekkeella. Ruukkukasvien kasvattaminen ja hoitaminen edistävät terveyttä samalla tavalla kuin puutarhanhoitokin, ja myös sisällä voi kasvattaa ruokakasveja, kuten tomaatteja ja salaatteja sekä yrttejä. Vielä ehtii hyvin kasvattaa kesäksi vaikka mitä! :)

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Lotta Harju

Lotta Harju

Lotta Harju on fysioterapeutti ja personal trainer. Aamuvirkku, joka harrastaa valokuvausta, urheilua ja syömistä.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa