Julkaistu 16.06.2019 | Y-lehti | 1

Kiitollisuuden 5 terveysvaikutusta

Kolmevuotiaani kysyi eilen, että koska se kiitosjuhla taas on. Kerroin, että kiitospäivää vietetään marraskuussa. Hän olisi halunnut viettää kiitosjuhlaa heti. Tämä oli ihana idea ja mielestäni kiitollisuuden aiheita voisi hyvinkin juhlia joka päivä. Tyttäreni on muutenkin innostunut kiitollisuuden harjoittamisesta, ja hän ”kirjoittaa” minun kiitollisuuspäiväkirjaani melkein päivittäin asioita, joista hän on sinä päivänä nauttinut. Hänen lempiasioitaan ovat esimerkiksi leikkiminen, ulkoilu, kypsät kirsikkatomaatit, raikkaat kesäaamut ja se, että saa valvoa vähän kauemmin kuin pikkuveli.

Lapset ovat mahtavia kiitollisuuden opettajia ja löytävät kiitollisuutta pienistäkin asioista. Alla 5 syytä, joiden vuoksi jokaisen kannattaisi harjoittaa kiitollisuutta.

1. Kiitollisuus edistää psyykkistä hyvinvointia ja fyysistä terveyttä.

2. Kiitollisuuden tunteminen lisää tyytyväisyyttä ja optimismia sekä vähentää stressiä, masentuneisuutta ja ahdistusta.

3. Ihmiset, jotka ilmaisevat kiitollisuutta, nukkuvat paremmin ja kokevat vähemmän fyysistä kipua.

4. Kiitollisuus alentaa verenpainetta ja parantaa immuunijärjestelmää.

5. Kiitollisten ihmisten ihmissuhteet ovat vahvempia ja kestävämpiä.

On monta tapaa harjoittaa kiitollisuutta. Kiitollisuuspäiväkirja on helppo ja nopea tapa päivittäiseen kiitollisuuden kokemiseen. Idea on yksinkertainen: Ota vihko, johon kirjoitat joka ilta 3 asiaa, joista olet sinä päivänä ollut kiitollinen. Yritä löytää kiitollisuutta pienistäkin asioista, ja muista etsiä kiitollisuuden aiheita myös niistä päivistä, kun kaikki tuntuu menevän mönkään. Jokaisessa päivässä on jotakin hyvää. :)

 

Osallistu keskusteluun

uuu 05.07.2019 klo 14:56
Ihailtavaa tekstiä. Voi yhtyä täysin rinnoin.

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Lotta Harju

Lotta Harju

Lotta Harju on fysioterapeutti ja personal trainer. Aamuvirkku, joka harrastaa valokuvausta, urheilua ja syömistä.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa