Julkaistu 05.07.2019 | Y-lehti | 0

Ota yhteyttä ajoissa

Meidän yrityskummien harrastuksena on yrittäjien sparraaminen ja auttaminen eri yrityselämän vaiheissa. Teemme tätä työtä meille kaikille tärkeän yritystoiminnan ja sitä myöten myös kotiseutumme menestykseksi. Yrittäjänä toimiminen on usein yksinäistä puuhaa, joten meistä saa keskustelukumppanin ja tukijan.

Yrittäjän avuksi on nykyään onneksi olemassa erilaisia kanavia. Yksi tällainen on yrittäjän Talousapu. Seitsemän vuoden sitkeän puurtamisen tuloksena Talousapu-toiminta saatiin pysyvän julkisen rahoituksen piiriin. Pitkään julkisen hallinnon päättäjille oli epäselvää se, että kun yksityishenkilöiden velkaneuvontaan oli valtion budjetissa varattu noin 4,7 miljoonaa euroa, niin tarvitaanko yrittäjillekin vielä vajaat 200 000 euroa!

Varsinais-Suomen Yrittäjien Tukiverkko on toinen oiva apu yrittäjän ongelmatilanteissa. Tukiverkon päivystyksen hoitavat yrityskummit. Mitään tapausten tulvaa ei verkon kautta ole tullut ja hyvä niin. Toivottavasti se kertoo siitä, että yrittäjillä menee tällä hetkellä kohtuullisen hyvin. Yhteydenottoja on kuitenkin tullut siinä määrin, että tukiverkko on osoittanut tarpeellisuutensa.

Näiden kahden edellä mainitun tukijärjestelmä yhteinen kokemus on ollut se, että useat tapaukset ovat käyneet turhan vaikeiksi sen takia, että yrittäjän yhteydenotto on tullut kovin, kovin myöhään. Myös auttajan kanalta on murheellista, jos joutuu toteamaan, että yrityksen vaikeudet ovat jo käyneet niin pahoiksi, ettei vaihtoehtoja juuri ole. Tuntuu kauhealta, kun joutuu neuvomaan puhelimessa ylivelkaisen osakeyhtiön yrittäjäosakasta, että jätä se konkurssihakemus jo tänään, niin et joudu henkilökohtaiseen vastuuseen enää huomenna erääntyvästä isosta veroerästä.

Yrittäjä, älä siis epäröi ottaa Tukiverkkoon tai suoraan meihin yrityskummeihin yhteyttä ajoissa. Me autamme mielellämme, ja molemmille osapuolille on suorastaan mukavaa pohtia yhdessä ratkaisuja yrityksen ongelmiin, kun on vielä varaa erilaisiin toimintamalleihin ja ratkaisuihin. Apumme on maksutonta ja myös täysin luottamuksellista – ei tarvitse pelätä, että kaupungilla ja kylillä kuiskittaisiin yrityksen avuntarpeesta.

Yrityskummi on yrittäjän luottamuksellinen keskustelukumppani. Kuvassa kirjoittaja Jussi Peltonen Varsinais-Suomen Yrityskummeista.

 

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yrittäjävetoisten mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi.

KT Selin Oy

KT Selin Oy

Konsultointipalveluja, Koulutuspalveluja, Liikkeenjohdon konsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa